TÜBİTAK 4004 Projesi kapsamında düzenlenen “Geçmişe Yolculuk” projesinin açılış töreni Eğitim Fakültesinde düzenlendi. Doç. Dr. Elvan Güneli’nin yürütücülüğünde düzenlenen projenin açılış törenine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ve çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Dinç: “Amacımız hem kültürel mirasımızı hem de tarih bilincimizi nasıl geliştireceğimizi birlikte öğrenmek”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, projenin tarih bilinci için önemine değinerek şunları söyledi: “Yaklaşık 6 ay önce bu proje için yola çıktık. Müzeler ve tarihî bölgeler ülkemizin başarılı olduğu alanlar. Eskişehir de bunun için çok güzel bir örnek. Ülkemizde her adım başında tarihî mekânlar mevcut. Amacımız sürekli olarak karşılaştığımız bu mekânları öğrencilerimizi güzel bir şekilde aktarabilmek. Bu sayede hem kültürel mirasımızı hem de tarih bilincimizi nasıl geliştireceğimizi birlikte öğrenmek.

Bu etkinlikte ilk olarak eğitimlerimiz olacak, daha sonra ise sizlerle birlikte sahaya çıkacağız. Üç gün boyunca önceden belirlediğimiz 5 mekânda teorik eğitimlerde öğrendiklerimizi uygulamaya çalışacağız. Önümüzdeki haftanın ilk üç günü ise 2 hocamızın belirlediği 20 kişilik öğrenci grupları ile öğrencilerimizin hazırladıklarını beraber uygulayacağız.”

12 Ekim'e kadar sürecek projenin açılış töreni, katılımcılarla odak grup görüşmelerinin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.