BBP Alpu Belediye Başkan Adayı Rafet Demirtaş şu ifadeleri kullandı;

Nebi Hatipoğlu bana aday olma diyemez. Ben Alpu ilçesine hizmet etmek istiyorum. Biz Eskişehir’de Nebi Hatipoğlu’nu destekliyoruz. Biz bu adayı desteklerken onlar bizi YSK’ya şikayet edip pankartlarımızı indiriyorlar. Bizim AK Parti ile bir ittifakımız var. MHP ile bir ittifakımız yok. Alpu’da bugün AK Partili bir isim aday gösterilmiş olsaydı biz aday olmayacaktık. Benim seçmenlerim biz MHP’ye oy vermeyiz dedikleri için ben aday oldum. MHP’li olup da Alpaslan Kokulu’ya oy vermeyecek insanlar bile olabilir. Biz tüm partili seçmenlerin oylarına talibiz.

Alpu’nun son 5 yılına yazık oldu. Borçsuz belediye olamaz. Dünyanın düzeni böyledir. Borçsuz belediye yönetilemez. Borcu çok olan bir insan aday olmaz. Madem çok borç var verin nasıl yönetilirmiş gösterelim.  31 Mart akşamı kazanan bir olursak Alpu için canla başla çalışacağız. Belediyede oturup çay içerek belediye yönetilmez.

Alpu yolunu tamamlamak istiyoruz. Bu konuda Ankara’da yapılması gereken tüm görüşmeleri yapacağız. 39 kilometre olan bu yol bir an evvel tamamlanacak.