BBP Alpu Belediye Başkan Adayı Rafet Demirtaş şu ifadeleri kullandı;

"Biz Alpu ilçesinde Ak Parti’den aday adayı olduk 12 arkadaş. Daha sonra bir haberle sarsıldık. Dediler ki Alpu’yu MHP’ye verdik.Nasıl olur dedik, aynı zamanda üzüldük. Sonra Alpu’da bir lider boşluğu doğdu. Böyle bir olayla karşılaşınca biz de dedik ki burayı dolduralım. Çünkü CHP’deki mevcut belediye başkanı arkadaşımız aday olmayacağını her fırsatta söylüyordu. MHP’deki arkadaşımız aday olunca hemen aday oldu. Yani fikrini değiştirdi, biz de o arada elimizi hızlı tuttuk. Mustafa Destici beyefendi ile de görüştük. Kabul etti ve biz Büyük Birlik Partisi’nden aday olduk.

Siyaset çok farklı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her iki kişiden birinin oyunu aldı. En son ki seçimlerde bile Cumhurbaşkanı’nın kazanamayacağını söylediler ama Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı ile tekrar seçimleri güçlü bir şekilde aldı. Şimdi ben Alpu’da 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Devamında 5 yıl dinlenme ile geçti. CHP’nin mevcutta ne kadar oyu olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Sağ görüşlü insanların ve belediye seçimlerinde genelde partilerin oylarından çok kişiye oylar verilir. Biz de hem şahsımıza hem de sağ görüşlü insanların görüşlerini baz alarak aday olduk.

Alpu’da şu anda 8 tane aday var. Alpu halkı bekliyor. Alpu son 10 günde kararını verir ve belediye başkanını seçer. Belediyenin bütçesi ile hazırlanan bir belediye başkanı var. Belediyenin bazı imkanlarını kullanır. O imkanlar doğrultusunda da belediye seçimlerine girer. Biz de kendimize göre hesabımızı kitabımızı yaptık. Belediye seçimlerine hazırlandık. Ne kadar belediyenin imkanlarını kullansa da tercih halkın tercihidir. En sonunda seçici olan da halktır. Bence bu millet her zaman sağduyusunu kullanıp, en iyi şekilde kendisine hizmet edecek kişiyi seçer.

2019 seçimleri farklı bir seçimdi. Bugün de farklı bir hava estirildiği orada. 2019’da Cumhur İttifakının adayı olarak ben girdim, mevcut belediye başkanıydım zaten. Millet ittifakından da şu anki Gürbüz Güller girdi. Gürbüz Güller’in kazanmasının ana teması ittifaktı. Yoksa kazanması mümkün değil. Ben 2014’teki oyun fazlasını aldım eksiğini almadım. Oyunu arttırıp da seçim kaybeden bir belediye başkanıyım ben. Burada İYİ Parti’nin oyları CHP’ye geldi. Bu seçim Rafet Demirtaş, Gürbüz Gürler, Mustafa Gökçe arasında geçer. 

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca'dan Şaşırtıcı Açıklama Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca'dan Şaşırtıcı Açıklama

Alpu’nun sorunu şu. Alpu’ya biz 2016’da doğalgazı getirdik. Ama Alpu’da sadece Bozan mahallemize Alpu ilçemize alabildik. 29 tane merkez ilçemiz var ama hepsine doğalgaz getirmek mümkün değil. İlçede müthiş bir göç var. İşsizlik var. Çünkü tarım modern hale geldiği için yerli nüfus Eskişehir’e iş aramaya gidiyor.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz Alpu’ya neler yapmadık ki… Yani biz bir metropol ilçesinin belediye başkanı değiliz. İmkansızlıklar içinde imkanları başaran bir belediye başkanıydık. Ben Alpu’ya kilit taş fabrikası kurdum. Ben Alpu’ya İstanbul’a ve İzmir’e gelen yol süpürme makinesini Alpu’ya kazandırdım. Halka destek olsun diye pancar sökme makinesi aldım. Gümüş el sanatları diye bir atölye kurdum, şu anda mahvolmuş durumda. Ama Alpu’ya doğalgazımızı getirdik. Alpu’ya 24 derslik meslek lisesi yaptık. 7 tane halı saha yaptık. 2 tane ortaokul kazandırdık. 12 kilometre asfalt döşettim. Bunların yanı sıra tam 11 bin ağaç diktim. Şu anda yol kenarlarında yeşillik varsa çok şükür.

Her belediyenin borcu olabilir. Önemli olan hizmet yapılmasıdır. Alpu’da çöpü ben alıyordum. 5 yıldır Kazım Kurt alıyor. 40 bin metre protokol yaptılar gazetelere çıktı Kazım Kurt Alpu’nun kilittaş fabrikasını getirdi. 

Benim Ankara ile ilişkilerim zaten çok güçlüdür. Alpu yolu için hiçbir milletvekilinin emeği yok tek bir milletvekilinin burada emeği var o da Harun Karacan. Bu yolun zaten ihalesi çıkmıştır. Bunu 2011’in 10. Ayında müracaatını yaptık Karayolları Genel Müdürlüğü’ne. Bu yolu biz çıkartırdık. O zaman ulaştırma bakanlığına Mihalıççık Belediye başkanı İsmail Uysal ile beraber gittik. Şimdi 5 yıl daha ben belediye başkanı olsaydım eğer bu yolun %80’i bitmiş olacaktı. Her iş takip ister. Bir ev yapıyorsun, evi bile takip etmezsen evin inşaatı biter mi? Belediye başkanı demek iyi takip eden insan demektir. Her şeyi takip edeceksin. Ankara ile ikili ilişkilerin çok iyi olacak. Görüşmeler yapacaksın. Belediyede oturup da birilerini çay içmeye ağırlamak için belediye başkanı olursan sen bu halkın sorunlarına eğilemezsin. Çöpünü bile toplayamayan bir belediyeden, belediye başkanı olur mu? Biz kırsalız, asfalt sadece ana yollarına olur. Mahalle aralarına olmaz. Biz kırsalız, bizim ana yollarımız kesinlikle kilittaş olmalı.

Kanalizasyon konusunu eski bir konu. Döşe kilit taşını, yap yağmur suyu kanalizasyonu. Bu millet yarın o yollar patladığında Alpu belediyesi asfaltı nasıl bulup da, yama yapacak? Ama kilit taş dediğin, beş personel görevlendirilsin çöken yerle düzeltirler. Onu da zabıtalar denetler. Bozulan her yeri tespit eder. O ekip gider o yolu tamir eder. Asfaltı ne ile tamir edeceksin? Hani malzeme? Bir de büyükşehir muhalefet olursa sana bir teneke asfalt bile vermez. Bize vermedi hoca. 
Nebi Hatipoğlu’nun kapalı pazar projesi var. Siz seçilmeniz durumunda Nebi Hatipoğlu’ndan bunu isteyecek misiniz?

Alpu’ya kapalı Pazar yapmak zor bir şey değil. Onlar basit işler. İller bankası yapar zaten onu. Biz seçilirsek Pazar yerini de yaparız, taziye evlerimizi de yaparız. Sadece Alpu’nun merkez ilçesine olmaz ki büyük mahallelerimiz var. Bozan, Osmaniye, Bahçecik, Ağaçhisar, Özden var. Her yerlere mevcut nüfusuna göre kapalı Pazar yerleri halkın hizmetine sunulabilir. 

Öncelikle Cumhur İttifakı olarak Nebi Hatipoğlu’nu destekliyoruz. İnsan sağlığı için mezbahaların olması gerekir ve bütün yetki büyükşehirde. Büyükşehir bunu en azından ilçelere getirmesi lazım. 12 ilçemiz var en büyük ilçemiz hangisi? Sivrihisar ve nüfusu 21 bin. Alpu’da dün akşam bir ev ziyaretine gittim. Sen belediye başkanıyken hiç köpek yoktu, çocukları okula götüremiyoruz dediler. Evet hem Türkiye’deki şehirlerde hem de ilçelerde köylerdeki köpeklerden dolayı büyük sıkıntı var. Şehirdeki köpekleri toplayıp Alpu’ya götürüyorlar. Alpu’da her yer köpek. Şehirde yaşayan insana saygı gösteriyorsun ama benim ilçemde yaşayan insana saygı yok. Ben o zaman bu hayvanlarla ilgili Alpu’ya bir barınak yapmak için 30 dönümlük yer ayırdım. İller bankasında da her şeyimi ayarlamıştım. Benim Alpu’ya hayvan barınağı yapabilmem için büyükşehir belediyesinden izin çıkması lazım  ama verilmedi.  Eğer yapmış olsaydım şu an da Eskişehir’de başı boş gezen köpeklerin %30’u Alpu’daydı."