Otomobilin karaborsaya düştüğü dönemde sosyal medyada çektiği al-sat videolarıyla ünlenen “6 ileri metehan” lakaplı Metehan Meşe’ye geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 bin lira ceza kesilmişti. Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi. Vergi Dairesi'nin 700 bin lira vergi cezası kestiği Metehan Meşe, “Al-sat yapmaya devam edeceğim” dedi. Sosyal medyada “6 ileri metehan” lakabıyla çektiği al-sat videoları ile ünlenen Metehan Meşe’nin geçtiğimiz aylarda yetki belgesi olmadan satış yaptığı tespit edilmişti. Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan para cezası kesilen Meşe 300 bin lira ödemişti. Yaptığı satışlarda vergilerini ödemeyen Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi. 2022-2023 yılları arası al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödemeyen Meşe’ye 700 bin lira ceza daha kesildi. Toplam 1 milyon lirayı bulan para cezası sonrası açıklama yapan Meşe ise “Al-sat yapmaya devam edeceğim. Sonuçta buradan rızkımızı geçimimizi sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

meşe
Kendisine kesilen cezaların ardından araç piyasasının düştüğünü söyleyen Meşe, “Bana 2 ay verin araç piyasasını düşüreyim demiştim. Araç piyasasını düşürmenin bedeli bana 1 milyon liraya patlamış oldu. Galerici açmak yetki belgesi alma işlemleri biraz daha kolaylaştırılsa insanlar için daha kolay olur. Ama şunu unutmayalım. Vekalet ile aldığım için de ceza yedim. Babamın üstüne sattığım arabadan da ceza yedim. Babama ceza gidecekti ticarî amaçlı ben sattığımı söyledim, ceza bana gelmiş oldu” şeklinde konuştu. 

Yediği cezaların ardından al sat yapmaya devam edeceğini belirten Meşe, “Al-sat yapmaya devam edeceğim. Sonuçta buradan rızkımızı geçimimizi sağlıyoruz. Şu an belgelerimiz almak için çalışıyoruz. Biraz daha kolaylaştırılsa insanlar da kaçamak yol aramaz. Şimdi belge alacağım dükkânın içi 80 metrekare ve evin altı olmayacak. Araba satıyoruz. Burada dükkân olsa ne olacak dışarıdan satsam ne olacak. Araba sattığım için vergimi ödemek istiyorum, ödeyemiyorum. Direkt ceza olarak yansıyor” ifadelerini kullandı.