Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı Tanıtım Ve Medya Başkanı Osman Çalışkan şu ifadeleri kullandı;

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kanal 26’nın ortaklarından İlhan Yalçın Beyefendiye Allah’tan rahmet, sevenlerine sabırlar diliyoruz. Kanal 26 camiasının başı sağ olsun.

Kış ortasında adeta bahar havası yaşadığımız bugünlerde, bize, girmemizi istedikleri tünelin sonundaki ışık gösteriliyor. Karşıdan görünen ışığı, algılarla tünelden çıkış emaresi gibi göstermeye çalışsalar da; görünen o ışık, karşıdan son sürat gelen bir başka trenin ışığıdır ve toslamaya ramak kalmıştır. Enflasyondaki baz etkisini, ‘enflasyonu düşürdük’ diye takdim etmeye çalışsalar da çarşı-pazarın durumu ortadadır. Zira fiyatlar artık cep değil, can yakıyor! Gerçekte olan şudur: Enflasyon değil, ‘enflasyondaki artış hızı’ düştü. Ve bu bir başarı değil, bir başarısızlık hikayesidir aslında. Ekonomi bir tepeden aşağı hızla yuvarlanmakta iken, siz sadece seyrettiniz ve kendi kendine hızının kesilmesini beklediniz demektir. İşte sonuç; sert bir şekilde yere çakılmak oldu.

Sürekli “müjdeler” açıklayan İktidar, 20 yıllık uykusundan, ancak iktidarı kaybedeceklerini anlayınca uyanabilmiş, her hafta, hatta artık her gün bir başka “müjde” açıklamaya başlamıştır. Açıkladıkları şeyler gerçekten müjde olabilecek şeyler değil. Tıpkı ‘parası olmadığı halde lüks bir restorana gidip, garson hesabı getirmesin diye sürekli yeni bir sipariş veren’ birinin halet-i ruhiyesidir. Artık ne yapılırsa yapılsın iş işten geçti ve ödemek istemedikleri hesap er veya geç gelecektir. O koltuklarda oturdukları her gün de o hesap daha da kabaracak! Biz o hesabı milletimizin sırtına, hatta gelecek nesillerin omuzlarına yüklemeye çalıştıklarının farkındayız! Milletimiz de farkında ve buna artık müsaade etmeyecek! Artık sayılı günler kaldı. Ülkemizin ve insanımızın problemlerine çözüm üretmek adına çıktığımız bu yolun sonu ise aydınlıktır.

Saadet Partisi olarak tüm kadrolarımızla Şehrimizin dört bir tarafını sokak sokak, dükkan dükkan, ev ev ziyaret edip, insanlarla bir araya gelerek, onları dinliyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı olan politikalarımızı da kendilerine anlatıyor, partimize gösterdikleri ilgiden de büyük memnuniyet duyuyoruz. Çok net ifade ediyorum ki; yeni dönem için biz hazırız, insanımız da ciddi bir beklenti içinde. ‘Yüzergezer değerlere’ sahip olanlar anlamasa da, Türkiye’de ‘ahlak ve adalet eksenli’ yeni bir dönemin zamanı gelmiştir. Herkesi ‘aynılaştırma’ya çalışanlar, bir ‘diğeri’ni asla hesaba katmayanlar anlamasa da, farklılıkların olmasında rahmet ve hikmet vardır. ‘Dediğim dedik’ diyen bir insanı güçlü kabul edenler bilmese de, ‘istişare ve ortak akıl’ her daim tek akıldan evlâdır."