Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Tanıtma Başkanı Sercan Gözegir şu açıklamaları yaptı;

Geçtiğimiz günlerde 12. ölüm yıldönümü olan Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemiz 27 gün önce 11 ilimizi etkileyen şiddetli depremlerle sarsılmıştır. Bu depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.Dileriz ki bir daha böyle acılar yaşanmasın,en son 24 yıl önce 17 Ağustos 1999'da böyle bir acı yaşamıştık. Yaklaşık 24 yıldır aralıklarla 6.0 ile 6.5 şiddetinde depremler yaşanmasına ve bilim insanlarının uyarılarına rağmen rant ve hırs uğruna gerekli tedbirler alınmayarak, ihmaller silsilesiyle bugün birçok kayıpla tekrar karşı karşıya kaldık.Ülke olarak artık biliyoruz ki fay hattı Türkiye'nin kıyı kesimlerinin büyük bölümünü kapsamakta ve büyük Marmara depremi her an bize yaklaşmaktadır. Şu bir gerçektir ki depremi engelleyemeyeceğiz,fay hattını yok edemeyeceğiz, bu bağlamda yarından tezi yok afet bakanlığı kurulup kırmızı alarma geçilmelidir.Şehrimizde Boyacıoğlu mahalle muhtarı Sayın Volkan Atak beyefendi afet gönülleri ekibini kurmuştur. Afet gönüllerini ve kendisini tebrik ederiz.

Eskişehir'de tespit edilen riskli binalara derhal müdahale edilmeli, bir an evvel konteyner kenti kurulmalı, afet ekipleri hazır kıta olarak bekletilmelidir.Bu söylediklerimiz masraflı ve zahmetli olabilir ama enkaz altından eşi ve çocuğunu çıkaran bir babanın içinde bulunduğu acının yanında bu masraf ve zahmetin inanın hesamesi bile okunamaz. Derhal bu tedbirler alınmalı bir an evvel büyük Marmara depremine hazır olmalıyız. Öte yandan Saadet Partisi olarak çalışmalarımız devam etmektedir,mahalle temsilcileri çalışmalarımız sandık müşahidi çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. Kızılay'ı çadır satacak duruma getirdiler. Buna sebep olanlar önümüzdeki seçimlerde mutlaka cezalandırılacak. AFAD ve Kızılay gibi kurumlara liyakatlı ve adaletli insanlar görevlendireceğiz. Kızılayın bu noktaya gelmesi hepimizin gönlünde bir yara oldu.

Bunun yanı sıra STK ziyaretlerimizde de en son olarak Tepebaşı Ziraat odası Başkanlığı ziyaret edilmiştir son seçimi kazanan Kurtuluş beyefendiyi tebrik eder önümüzdeki dönemde başarılar dileriz. Ziraat odası ziyareti esnasında gübre,yem ve mazot fiyatları yüzünden çiftçilerimizin artık büyükbaş hayvanların kesimine kadar giden yolda ve kuraklıkla mücadele etmekte zorlandıkları dile geldi.

Önümüzdeki dönemde en büyük sıkıntımız sanırım kuraklık olacak diğer bir sıkıntı ise bir koli yumurtanın 30 lira 1 litre sütün 15 lira olduğu ülkemde ev kiralarının 5000 lira 2+1 ev fiyatlarının 1 milyona yaklaştığı dönemde halkımız bir dönem daha AK parti iktidarına dayanamayacağının farkındadır. Saadet Partisi olarak seçimlere hazırız. Genel başkanımız Sayın Temel KARAMOLLAOĞLU'nun da dediği gibi millet ittifakı bu seçimi zaferle kazanacaktır."