Saadet Partisi Eskişehir İl Kadın Gençlik Kolları Tanıtma Başkanı Şule Küçük şu ifadeleri kullandı;

"Eğitim bir medeniyet inşa etme iddiasıdır. Bir medeniyet inşası ancak herkes için adalet ve özgürlüğü savunan, zamanı ve dünyayı iyi okuyan, sorgulayan, özgür düşünen, mesleki donanıma sahip ve bütün insanlığa faydalı olmayı ilke edinmiş nitelikli nesillerle yapılabilir. Dışarıdan ödünç alınmış parçalar ile sürekli değişikliklere maruz bırakılan eğitim sistemimiz ne yazık ki temel amaçlarından sapmış, adeta sistemsizliğin bir sistem haline geldiği yapıya bürünmüştür. 

Saadet Partisi Gençliği olarak hedefimiz günübirlik çözümler değil, bilimin ışığında yapılacak kökten bir reformla, yeni çağın anlayışı ve fırsat eşitliği temel ilkesiyle eğitim sistemini yeni baştan yapılandırmaktır. Eğitim hakkı vatandaşın elinden alınamayacağı gibi niteliğinin düşürülmesine ya da ideolojikleştirilmesine de asla müsaade edilemez. Türkiye, kendi sosyo-ekonomik paradigmalarına ve gelecek vizyonuna uygun, kendine has bir eğitim sistemini hak etmektedir.

Bu strateji gereği eğitim sistemi hakkında fikirlerinizi açıkça ifade edebileceğiniz bir faaliyet organize ediyoruz.

Cumartesi Günü Doktorlar caddesi’nde 11.00 ile 17.00 arası gerçekleştireceğimiz FİKİR DUVARI etkinliğimize 7’den 70’e tüm Eskişehirliler davetlidir.

“Fikir topraktır yeşerir kalabalık kumdur savrulur”; kalabalıkların değil fikirlerin peşinden giden gençleri standımıza bekliyoruz."