2023 Seçimlerine artık kısa bir süre kaldı. Seçim hareketliliği de başladı. Yanıtı en çok merak edilen sorulardan birisi de AK Parti’den kimler milletvekili adayı olarak gösterilecek sorusu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin AK Parti listesinden Eskişehir’den Milletvekili gösterebileceği ciddi bir ihtimal olarak yorumlanıyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Pınar Turhanoğlu Gücüyener’in de aday olarak gösterilmesi çok yüksek ihtimal. Bu iki ismin yanında en çok kullanılan isim ise Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın…

image-172

Son beş aydır AK Parti’ye yakın kaynaklar Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın’ın Eskişehir’den milletvekili adayı olarak gösterilebileceği ifade ediyorlar. 15 Temmuz 2022 tarihinde Eskişehir Valiliği Meydanında yapılan kutlamalarda bir konuşma yapmıştı. 12 Kasımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Eskişehir’e gelen Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın’ın 2023 Seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili adayı olacağı ve Eskişehir’den aday gösterileceği ciddi bir ihtimal olarak konuşuluyor.

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı ve çeşitli haber kanallarında yorumculuk yapıyor.