Cumhurbaşkanlığı'nın normalleşme süreci için hazırladığı Normalleşme Planı'na göre, hastaneler ve sağlık kuruluşlarında normale dönüşün, pandemi hastanelerinin ayrılması ile haziran ayında başlaması planlanıyor.

1 Haziran'dan itibaren

Belirlenen takvime göre, 1 Haziran'dan itibaren pandemi hastanelerinin sayısının kademeli olarak azaltılması ve sadece belli hastanelerin pandemi hastanesi olması öngörülüyor.

Pandemi hastaneleri dışındaki hastanelerin de, normal zamandaki gibi hasta kabul düzenlerine ve işleyişlerine de 1 Haziran'dan itibaren dönüş yapacağı belirtiliyor. 

Bu takvimle birlikte, hastanelerde pandemiye karşı uygulanan tedbirler de kademeli olarak gevşetilecek. Hastanelerde maskesiz dolaşılmaması gibi tedbirlerin ise bir süre daha devam edeceği ifade ediliyor. 

Sağlık çalışanlarının izinleri ne zaman açılacak?

Yine normalleşme takvimine göre, sağlık çalışanlarının durdurulan izinlerinin de 1 Temmuz'dan itibaren kademeli olarak açılması öngörülüyor. Personelin tayin ve yer değişikliği uygulamalarında da 1 Temmuz'dan itibaren normale dönüleceği belirtiliyor.