BBP İl Başkanı Salim Acabay, partisinin il binasında açıklamalarda bulundu. Gündem değerlendirmesine çaya gelen zamdan başlayan Acabay, fiyatların fahiş bir şekilde arttığını ve vatandaşın zor durumda kaldığını ifade etti. Acabay, “Herkesin içebileceği çaya bile zam geldi. Tabii ki fahiş bir fiyat bizim için. Ekonomik kriz dünyada var olduğu gibi bizde de var. Ne yazık ki burada sert bir eleştiri yapacağım asgari ücret henüz 8 bin 500 lira olmuşken, daha asgari ücretlinin eline kendi parası geçmeden bu zamların yapılmasını onaylamıyoruz. Halkımız zor durumda kalmıştır. Dolayısıyla halkımızın yiyeceği bir simit bir çay toplamda 10 lira oldu. Yakında muhtemelen simide de zam gelir. Ankara ve İstanbul’da 7 lira oldu” dedi.

Yapılan zamların bir bedeli olduğunu ve muhakkak önüne geçileceğini belirten Acabay, genel seçimlerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu genel seçimler Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yapılan ve 100 yılın seçimleri olacaktır. Bu seçimler Türkiye’nin kaderini belirleyecektir. Vatanımız, milletimiz için hayırlısı ne ise o olsun. Memleketimizin bekası için birlikte olmamız gerekir. Dış güçlere karşı topyekün savaş vermemiz gerekir.”

Eskişehir’de artan asayiş vakaları ilgili de kritik açıklamalarda bulunan Acabay, Emniyetin bu konuda başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Eskişehir’in gündeminde olan Barlar Sokağı’nın yerinin yanlış olduğunun altını çizen Acabay, “Barlar Sokağı’nın oraya yapılması başlı başına bir hata. Onun mutlaka dışarıya alınması gerekir. Şehrin göbeğinde Barlar Sokağı’nın ne işi var? O sokağın oradan kaldırılması elzem bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Acabay, Eskişehir’de artan kadın cinayetleri vakalarına da değindi. BBP olarak idam cezasının getirilmesinin yana olduklarını söyleyen Acabay, “Kadın cinayetleri ile ilgili BBP olarak idam yasasının çıkmasını istiyoruz. Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin söylediklerini de tekrarlıyorum. Kadın cinayetlerinin bitirilmesi isteniyorsa adalet mekanizmasının suçlulara uygulayacağı cezalar daha da ağırlaştırılmalı. Bizce idam gelmeli” şeklinde konuştu.