Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Urfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yılı etkinlikleri gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş etkinlikleri sürüyor. Bu yıl yine birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşları aynı çatı altında buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Tarihi çarşılar bölgesinde başlayan kortej yürüyüşü, Haleplibahçe havzasında son bulurken 7’den 70’e binlerce vatandaş kol kola girerek yürüyüşe eşlik etti. Haleplibahçe havzasında son bulan yürüyüş, mehteran ve folklor ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Programda bir açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İşgallere karşı milletin eğilmediğini belirtti.

"Vatan için şehit olmaya hazırız"

Konuşmasında Çiftçi, "Bundan 98 yıl önce Şanlıurfalı ecdadımız birlik ve beraberlik içerisinde bu kutsal toprakların mücadelesini vermişlerdir. Ecdadımızın mücadeleci ruhu her zaman var olmuştur. Bu ruh, 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanı Harekatında ve son olarak Zeytin Dalı Operasyonunda kendini göstermiştir. Gerek mülki erkan ve Askeri erkan gerek ise de tüm aileler birlik olmuştur. Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır anlayışı ile her zaman birlikte ve beraberce vatanı savunmada şehit vermişiz ve vermeye de hazırız. Kurtuluş mücadelemizde gerek Onikiler, Kuva-yi Milliye gerekse de bu aziz vatan için şehit olmuş tüm ecdadımıza ve kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Onların anısına bizlerin çok çalışıp çok üretmesi lazım. Bir olup beraberce geleceği okuyarak bu topraklara hizmet etmemiz lazım" dedi.

"Aynı hedefe ilerlemeliyiz"

Konuşmasının ilerleyen cümlelerinde Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç ili olduğuna değinen Çiftçi, “Gençlere nasihatimiz şu ki, Vatanımızı seviyorsak bir ve beraber olacağız. Vatanımızı seviyorsak halaydaki gibi kol kola girip aynı hedefe doğru ilerleyeceğiz. Buna inancımız tamdır ve bu güne kadar şehit veren şehit ailelerine ve gazilerimizin önlerinde saygı ile eğiliyoruz. Şanlıurfa’mızın kurtuluş etkinleri devam ediyor. İnşallah programlarımız daha çoşkulu bir şekilde hep birlikte devam edecektir. Bu güzel programlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Ecdadı minnetle anıyoruz"

Etkinliklere halkı selamlayarak kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, "Bu kurtuluş gününü bizlere armağan eden kahraman onikiler başta olmak üzere Şanlıurfa ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Vatan topraklarımızı bize özgür ve hür kılan büyük fedakarlık eden atalarımızı ve halen canını bu vatan için hiçe sayan tüm aziz şehitlerimizi de minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de bir konuşma yaparak ecdadın bu kutsal toprakları emanet ettiğini ve onları minnetle yad etiklerini belirtti.

Öte yandan düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20. Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, İlçe Belediye Başkanları ve Şanlıurfa protokol üyeleri katıldı.
Kaynak: iha