Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu ifadeleri kullandı;

“Sadece 16 ay önce ülkemizde fiyatı 150 lira olan 1 kilogram kıyma, günümüzde 400 lirayı bulmuş durumda. Bakanlık yurt dışından sürekli sığır ithal ediyor. Aldığımız bilgilere göre içerisinde bulunduğumuz 2024 yılında 600 bin besilik erkek sığır ithal edilecek. Böyle bir uygulama yerli hayvancılarımızı zor durumda bırakıyor. Artık tarım ve hayvancılıkta geldiğimiz durumun farkına varmamız gerekiyor. Kendi ülkemizin nimetlerinden faydalanalım.

İthalata dayalı sistem ile bu çark dönmez. Taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışıyoruz. Döviz fiyatları arttıkça ithal ürünlerin maliyeti de artıyor. Buna bir dur denilmesi gerekiyor. Üretici de, tüketici de dertli. Vatandaş artık kırmızı et tüketemez oldu. 10 bin lira emekli maaşı ile emekliler nasıl et alsın. Kasap esnafı kar etmeyi unuttu, sadece günü kurtarmaya çalışıyor. Bu düzene dur demenin zamanı çoktan geldi.

Biz Yenilik Partisi hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın her daim yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Üreten bir Türkiye için Yenilik Partisi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız."