Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu yazılı açıklamayı yaptı;

“Öğrendiğimiz bilgilere göre Eskişehir’de ekmeğe zam geliyor. 30 Ocak Salı yapılacak olan Ticaret Odası meclis toplantısında zam kararı resmiyete kavuşacakmış. Şehrimizde 200 gram olarak üretilen ekmeğin 7 liradan 9 veya 10 liraya yükseleceği ifade ediliyor. Fırıncı esnafları da ekmeğin 10 lira olmasını istedikleri için camlarına demir 1 lira alınır şeklinde ilanlar asıyorlar. Bu aslında ekmeği 10 lira yapın demenin farklı bir yoludur.

Bildiğiniz üzere en düşük emekli maaşı geçtiğimiz günlerde 10 bin lira olarak açıklanmıştı. Emeklinin de şüphesiz ekmek almadığı gün yok. Asgari ücret düşük de kalsa en azından bir mantığı var. Emekliler ile asgari ücretlilerin bu kadar maaş farkı ile yaşamaya zorlandığı ülkemizde en azından Eskişehir’de ekmeğe zam gelmemeli. Ticaret Odası ekmeğe zam talebini geri çevirmelidir.

Hükümetimiz de fırıncı esnaflarımıza un, faturalar ve vergi desteği sağlamalıdır. Ekmeğe zam gelmesin diyoruz ama fırıncıların da sorunlarının farkındayız. Un, fatura ve vergi konularında destek sağlanırsa doğal olarak fırıncı esnaflarımız da zam talep etmeyecektir.

Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesine böyle bir ortamda 4 liraya halk ekmek sattıkları için teşekkür ediyoruz. Umarız zam furyasına onlar da kendilerini kaptırmazlar ve halkımıza bir darbe de onlar vurmaz. Seçimlere 74 gün kala böyle bir hataya düşeceklerini zannetmiyoruz orası ayrı konu.”