Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Cuma günü saat 14.00’da Yediler Parkı girişinde yapılacak olan ‘Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünü’ kutlamasına ve 29 Ekim Cumartesi günü saat 14:00'de Ulus Anıtı önündeki gösterilerle başlayacak olan ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ etkinliğine tüm Eskişehir halkını bayraklarıyla katılmaya davet etti.

29 Ekim 1923'te kuruluşu ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti anayasasının 2. maddesinde tanımlanan şekliyle laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olarak sonsuza dek yaşayacağını dile getiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde, bağımsız bir ülke olmamızı sağlayan başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Emperyalist güçlere karşı canlarını ortaya koyarak mücadele eden kurtuluş savaşı kahramanlarımıza minnet duygularımızı iletiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin ilanından bu yana geçen 99 yılın sonunda ise ‘Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, lügatimizi, alfabemizi, dilimizi bütün düşünce setlerimizi yok etmiştir’ diyen anlayışı asla kabul etmediklerini ifade eden Akmen, “Bazı çevrelerin Cumhuriyetimizi ve büyük önderimiz Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya yönelik çabalarına karşın 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramımızı, büyük bir coşku ve heyecan içinde kutlayacağız. Ülkemizin aydınlık geleceğine yönelik umutlarımızı tazeleyeceğiz.” dedi.

Tüm Eskişehir halkını 29 Ekim kutlamalarına davet ettiğini dile getiren Akmen, “ÇYDD Eskişehir Şubesinin Gençlik birimi tarafından hazırlanan ve 28 Ekim Cuma günü saat 14:00'de Hamam yolu caddesi Yediler Parkı girişinde yapılacak olan ‘Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünü kutlama etkinliğine’ duyarlı Eskişehirlileri bayraklarıyla katılmaya davet ediyoruz. 29 Ekim Cumartesi günü de saat 14:00'de Ulus Anıtı önündeki gösterilerle başlayacak olan ‘Cumhuriyet Yürüyüşüne’ davetimizi iletiyoruz.” diye anlattı.