Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali günler öncesinden eleştirilerin odak noktası gelmişti. Siyasi parti temsilcileri festival için ‘israf festivali’ benzetmesi yapmıştı.

Eleştirilerin boyutu festival sonrasında boyut değiştirdi. Eskişehir'de bu yıl yedincisi düzenlenen Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali yapılan matematikten uzak açıklamalar nedeniyle oldukça ilginç tartışmalara neden oldu. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü gazetecilere 7 buçuk ton sucuğun 350 bin kişi dağıtıldığını ilan etti. Ancak 7 buçuk ton sucuk 350 bin kişiye eşit olarak dağıtıldığında ortaya kişi başı 21 gram gibi bir hesap çıkıyor. Hamid Yüzügüllü’nün geçen sene düzenlenen etkinlik için de “Geçen sene 6 ton civarı sucuk dağıtımı yapmıştık ve 200 binin üzerinde ziyaretçimiz vardı” dediği ortaya çıktı. Yapılan hesaplamalara göre de geçen sene de kişi başına 30 gram sucuk düşmüş.  Festivale en fazla 5-6 bin kişinin katılım sağladığı tahmin ediliyor.

45we45w

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ferhat Genç de “2 buçuk milyon harcanarak yapılacak festivale ne gerek var?” açıklamasını yapmıştı. Festival sonrası konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Ferhat Genç, “Açıklanan rakamlar abartılıdır. Kişini başına 21 gram sucuk düşmesi çok komik bir durumdur. Söz konusu festivale en fazla 5-6 kişinin katılım sağladığını tahmin ediyoruz. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü akıl ve mantıktan uzak açıklamalar yaparak insanların akıllarları ile alay etmemelidir” dedi.