Sivrihisar’ın sorunlarına çözüm üretmeyen Sivrihisar Belediyesi ‘festival’ adını verdiği 1 günlük etkinlikler için dünyanın parasını harcıyor.

Sivrihisar’da belediye hizmetleri açısından çok büyük eksiklikler yaşanıyor. Örneğin kapalı pazar yeri bulunmayan ilçede pazarcılar oldukça dertli. Dizi çekimleri sayesinde turizmin canlı olduğu ilçede kabul edilebilir standartlarda bir otobüs terminali bulunmuyor. İlçedeki sorunları çözme konusuna çok aldırış etmeyen belediye yetkilileri ‘festival’ adı altında bir günlük faaliyetler düzenleyip, yüksek maliyetli sanatçılarla konser organizasyonları düzenliyor. Sivrihisar Belediyesi yıllardır düzenlediği bu organizasyonlar için harcadığı miktarları açıklamakta çok şeffaf bir tavır sergilemiyor.

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 5 Şubat 2023 tarihinde ‘Geleneksel Sucuk Festivali’ adı altında bir festival düzenlenecek. İlçede özellikle sucuk imalatı ile ilgilinen esnaflar bu festivalden memnun olsalar da halk zannedildiği kadar da memnun değil. Milyon liralar harcanan festivaller yerine Sivrihisar halkı hizmet bekliyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız bir vatandaş özetle, “Burası küçük bir ilçe, herkes birbirini tanır. O sebeple isim veremeyiz. Başkan reklamı seviyor ama hizmet konusunda maalesef aynı özveriyi göstermiyor. Gönül Dağı dizisi sayesinde ilçemiz daha da tanınır hale geldi. Başkanın başarısı gibi lanse ediliyor ama onun başarısı mı bilemeyiz. Geleneksel Sucuk Festivali görüntüde güzel olsa da çok maliyetli bir iş. Belediyemiz bu paraları sucuğa değil hizmete yatırmalı” ifadelerini kullandı.

İstikbal Gazetesi’nden Özge Zaim’e konuşan İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş da konu ile ilgili olarak, “İlçemizin çözülmesi gereken öncelikli sorunları var. Pazarcı esnafı kapalı pazar yeri istiyor ama yok. Otobüs garımız çok kötü ve ucube bir yer. Çözülmesi gereken sorunlar varken festival işleri ile uğraşmak hoş bir durum değil. 3-5 sucuk üreticisine para kazandırmaktan öteye gitmeyen bir festival bu. Bir günlüğüne ilçeye gelen turist ne kadar para bırakır ki. Zara gibi kıymetli bir şarkıcı iyi bir para alacak ki konser vermeye geliyor.  Yüksek maliyetli işler yerine halka yönelik icraatlar yapılmalı. Pazarcı esnafı şu günlerde tezgahında üşürken, böyle şatafatlı israf festivaline gerek yok. Yazıktır, günahtır” dedi.