MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU: "ASGARİ ÜCRETLİLERİN DURUMU ELE ALINACAK"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu, memur, emekli maaşları ve asgari ücret ile ilgili çalışmalara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Asgari ücretle ilgili de inşallah değerlendirmeler yapılarak inşallah 1 Temmuz'da memur ve emeklilerimize biliyorsunuz bir maaş artışı söz konusu olacak. Hem enflasyon artı yüzde 6 ilave bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde temmuz ayında memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak… Hakikaten 3600 ek göstergeyle ilgili ilk somut düzenlememizi bir kariyer mesleği olarak nitelendirdiğimiz öğretmenlerimizle ilgili kanuni düzenlemede zaten ele aldık. Bunun 1.1.2023’ten itibaren geçerli olacağını öğretmenlerimize 3600 ek gösterge uygulanacağını hükme bağladık. Aynı şekilde bu yılın ilk yarısına kadar İnşallah 3600 ek göstergeyle ilgili kanuni, düzenlemenin çıkacağını buradan ifade etmek isterim. Temmuza kadar bunu mutlaka çıkaracağımızı net bir şekilde ifade ediyorum.

Beş adım atacağımızı kasım ayındaki toplantımızda ifade etmiştik. Bir, dedik ki ‘Aralık 15'ine kadar inşallah asgari ücretle ilgili düzenlemeyi yapacağız. Daha sonra memur ve emeklilerle ilgili düzenlemeleri yapacağız. 3600 ile ilgili düzenlemeyi yapacağız.’ Dördüncü adımla ilgili olarak da sözleşmeli personeller. Belediyelerdeki çalışanlarımız da dahil olmak üzere sözleşmeli personelle ilgili meseleyi halledeceğiz. Ve beş, EYT'li kardeşlerimizle ilgili meseleyi inşallah 2022 yılı içerisinde bununla ilgili ne yapacağımızı Çalışma Bakanlığı'mız ile kamuoyuyla paylaşacağız. Bu beş adımı atacağımızı ifade etmiştik. Şimdi üçüncü adım çalışmalarını yapıyoruz. Ne söz verdiysek bunları yerine getirdik ve getireceğimizden de kimsenin şüphesi bulunmasın diyorum.”