MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın mensuplarına demeç verdi. Vermiş olduğu demeçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım tarihinde ABD yapmış olduğu ziyarete dair açıklamalar yaptı. Devlet Bahçeli , Erdoğan'ın tutarlı bir duruş sergilediğini, Türkiye'de ne ifade ettiyse Amerika'da da aynısını söylediğini ve Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunduğunu ifade etti. Bahçeli, Erdoğan'ın tüm dünyanın önünde teröriste terörist dediğini, hiç alttan almadığını ve Cumhur İttifakının iradesini tüm dünyaya gösterdi, dedi.

Devlet Bahçeli, ABD ile S-400 tartışmasına yönelik ise ABD'nin bu konuda çarpık ve doğru olmayan bir çizgide olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bağımsız bir devlet olduğunu, söz konusu vatan savunması ve milletin güvenliği olduğu sürece gerçekleşen yaptırımların hiçbirinin geçerliliği olmadığını söyledi. Türkiye'nin bağımsız bir devlet olarak istediği kişiden istediği şeyi kendisi karar vererek alır.  Bundan dolayı S-400 bir milli güvenlik ihtiyacıdır.  S-400'lerin alınması bir saldırı amaçlı değil güvenlik amaçlı olduğunu ifade etti.

 Amerika'nın S-400 konusunda yanlış bir çizgide ilerlediğini ve Türkiye'nin herhangi bir saldırıya karşı ne yapacağını, teslim mi olacağını, Amerika'nın  gizli niyeti yoksa Anadolu işgali mi ? Bunu daha önce 1920'li yıllarda yapamadılar şimdi mi yapmaya niyetleri var ifadelerini demecinde yer verdi.