10 yıl önce Türkiye'yi terk eden iş adamı ve aynı zamanda siyasetçi Cem Uzan'ın ülkeye geri dönüşü ve yargısal durumuna ilişkin İstanbul Alaşehir’de Bir otelde kurucusu olduğu genç partililer tarafından bir açıklama yapıldı. Cem Uzan'ın avukatı, yeniden yargılanması için başvuruda bulunduklarını ve mahkeme kararıyla Cem Uzan'ın Türkiye'ye döneceğini belirtti.

Ülke dışında yaşayan Cem Uzan'ın Türkiye'ye gelmesi ve tekrardan yargılanması konusuna ilişkin sorulara Genç Parti sözcüsü Metin Altmışkara, Ataşehir'de yapılan basın toplantısında cevap verdi.

Avukat Metin Altmışkara söyle söyledi;

Cem Uzan'ın siyaset sahnesine girişinin çok ağır bedelleri olduğunu söyleyen Metin Altmışkara, Cem Uzan'ın ailesine yönelik Fetö tarafından büyük oyunlar oynanmıştır. 50 yıllık bir mazisi olan holding ortadan kaldırılmıştır.

Uzan ailesi hakkını sonuna kadar aramakta kararlıdır. O günlerde yaşananları Hanife Avcı bir kitabında bahsetmektedir. Aileyi yargılayan 20 hâkimden 16'sı Fetö'cü çıkmıştır.

Adaletsiz bir şekilde suçlu çıkarılmışlar ve ihraç edilmişlerdir. Yargılamanın yeniden yapılması için mahkemeye dün başvuruda bulunduk. Cem Uzanın Türkiye'ye dönmesi kararlaştırılmıştır. Yargılamayı yapacak hakimlerin tarafsız olacaklarından hiç kuşkum yoktu diyerek sözlerine son verdi.