Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun canlı yayında katıldığı CNN Türk’ün Gece Görüşü programında sorulara cevap verdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu oluşturmaya çalıştığınız güvenli bölgede DEAŞ’lıların sorumluluğu bizde, ancak YPG-PKK DEAŞ’lıları silah olarak tuttuğunu sözlerine ekledi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Barış Pınarı Harekâtı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonun tek amacı güvenli bölge hattı boyunca teröristlerden bu koridoru temizlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti olarak sınırlarının güvenliğin sağlamak bizim görevimizdir diye sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu harekâtın olacağını aylar öncesinde talimat olarak bizlere sunmuştu dedi.

PKK-YPG DEAŞ’lıları Silah Olarak Tutuyor

PKK’lıların DEAŞ’lıları silah olarak tuttuğunu belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu güvenli koridor hattı boyunca DEAŞ’lıları ortadan kaldırmanın planın yapıldığını aktardı. Son yapılan hava saldırısında 19 tane PKK-PYD’li teröristlerin yok edildiğini de aktardı. Hiç hızımızı düşürmeden hızlı bir şekilde koridoru sağlayacağız ve Türkiye sınırını güvenli, huzurlu bir şekilde sağlayacağız “ diye belirtti.