Kasım ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde suya %20 zam önergesi AK Parti ve MHP üyelerinin oylarıyla reddedildi. Bundan dolayı Mayıs 2020’e kadar eski tarife üzerinden devam edilmesine karar verilmiş oldu.

Gerçekleştirilen meclis toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu basın açıklaması yaptı. Göksu, İstanbul'a yaklaşık olarak %80 civarında su zammı teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesini yöneten CHP'li grup ve ilgili kurumlar tarafından teklif edildiğini söyledi. Göksu, sunulan teklif doğrultusunda AK Parti grubu olarak daha önceki günlerde meclis içerisinde İSKİ gündeminin içerisinde yer aldığını bildiğimizden dolayı kendi yaptığımız çalışmalar çerçevesinde sonuçlar belirledik, dedi. 

Göksu, İstanbullu vatandaşlara biz bundan 6 ay önce su indirimi müjdesi verdik.  İBB başkanı gerçekleştirdiği seçim kampanyası süresince İstanbul'da dolaşarak İSKİ’ye iftiralar atarak İstanbullu vatandaşlara İSKİ'nin çok yüksek bedel ile su satışı yaptığını söylediğini ifade etti.

Göksu, kendilerine %20 ile %80 civarında oluşan bir zam teklifi geldiğini ve AK Parti Grubu olarak hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini gelen bütün zam önergelerine reddettiklerini ifade etti. Göksu, bugünden sonra artık zam gelmeyeceğini ve vatandaşların gönüllerince çeşmelerinden suları içebileceği ve AK Parti Grubu mecliste oldukça İstanbul halkına yararı olmayan hiçbir karara geçit vermeyeceğini ifade etti. Tevfik Göksu, İstanbul halkı dünyanın en pahalı suyunu kullanmaktadır, bundan dolayıdır ki en önemli seçim vaatleri suya yapılacak olan indirim olmuştur. Buna yalnızca ben değil bütün dünya şahittir, dedi.