Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Siyasi liderler bir araya geliyorlarsa, ülke gündemiyle ilgili her konuyu konuşurlar. Ama mesele bu değil. Otoriterleşen, yolsuzluklarla anılan ve her gün toplumsal güvenini yitiren iktidar karşısında muhalefetin hep beraber temel ilkeler, temel yaklaşımlar çerçevesinde görüşmelerini artırmaları lazım.

Türkiye her an seçim ortamına girebilir. Bu, bu Haziran da olabilir, Ekim de olabilir, en geç gelecek Haziran demiş olsak bile aslında fiilen iktidar Türkiye'yi seçim ortamına soktu.

Gerilimi tırmandırarak, kutuplaştırarak, karşı tarafta kendileri gibi düşünmeyen herkesi itham ederek bir kutuplaşma ortamında seçime gitmek ve ekonomik olarak atılan bazı adımlar da seçim ekonomisini yansıtan adımlardır.

Herhangi bir sabah kalktığımızda, sayın Bahçeli'nin 2002'de ve 2018'de yaptığı gibi, ‘Türkiye'yi seçime götürüyoruz' sürprizi karşısında hazırlıksız yakalanmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

Muhalefet, partiler inisiyatif almalı diye düşünüyorum. Bekleyerek, onların ilan edeceği bir seçim takvimine göre tepki veren reaktif bir tutumu da doğru bulmuyorum. Her konuya açık olmalıyız.”