Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan, Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerine ödenen kısa çalışma ödenekleri ve verilen destekle ilgili açıklamada bulundu. 

3 belediyede toplam 2 bin 337 personele 
Özcan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Engelleyen değil engelleri ortadan kaldıran bir anlayışla çalışan Hükümetimiz, Belediyelerin başvurularına ilgisiz kalmamıştır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 559, Odunpazarı Belediyesi 1113, Tepebaşı Belediyesi 665 olmak üzere toplam 2337 personel kısa çalışma ödeneğinden faydalanmıştır" dedi. 

"CHP'li belediyeler de faydalandı"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Murat Özcan, "Pandemi sürecinde maalesef CHP'li bazı siyasetçiler bazen yapılanları da yapılmamış gibi göstermeye çalışarak siyaset yapıyorlar ve algı oluşturmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, birkaç açıklamasında "ekmek bile dağıtmamıza engel oluyorlar" gibi söylemlerde bulunmuştu. Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek aracılığı ile engelleme olmadan ekmek dağıtımına devam etti. Bir açıklamasında da, "kısa çalışma ödeneğinde belediyeler yok" gibi bir açıklama yapmıştı. Oysa görüyoruz ki, Eskişehir'de CHP'li belediyelerin başvuruları da değerlendirilmiş ve çok sayıda personel kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış. Hatta en çok faydalanan personel de Odunpazarı Belediyesi'nden 1113 kişi ile..." dedi. 

"Aslında bu açıklamayı Kazım Kurt'tan beklerdik"
Murat Özcan, "Ayrıca, belediye gelirlerinin azalması ile ilgili de bir söylem oluştu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Belediye gelirlerimiz yüzde 52 azaldı' diye bir eleştiri de getirmişti. Hükümetimiz yaşanan pandemi sürecinde ne vergi, ne SSK geliri elde etti. Bununla beraber tüm belediyelerin gelirleri de otomatikman azaldı. Ama sanki Eskişehir'deki CHP'li belediyelere bu tarz bir uygulama yapılmış gibi bir algı oluşturuldu. Bunun doğru olmadığını bu paylaşımla da göstermek istedik. Aslında bu açıklamayı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kendisinden beklerdik. Bakın, en fazla Odunpazarı Belediyesi faydalanmış. Bunu da duyurup bir teşekkür edebilirdi" diye konuştu. 

"İnşaat işçilerine verilmiyor değil"
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in inşaat işçileri ile ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Murat Özcan, "CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de inşaat işçilerinin başvuruda bulunamadığı yönünde açıklamaları oldu. Biliyoruz ki, başvuran herkese bu yardımlar ulaştırıldı, belki kriterlere göre belli kişiler alamamıştır. Eskişehir'de 53 bin kişiye kısa çalışma ödeneği ödenmiş durumda. Bu kriterleri sağlamayan on binlerce kişiye de işsizlik sigortası sağlandı. O kriterleri de sağlamayan yaklaşık 10 bin kişiye de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destek verdi. Ve Bakanlığın sağladığı desteklerden faydalananlar arasında inşaat işçileri de vardı. Eğer alamayan birileri de varsa bu kriterlere takılmış olabilir. Ama özellikle inşaat işçilerine verilmiyor gibi bir algı oluşturulmasını doğru bulmuyoruz" dedi. 

"İmarla inşaat sektörünün önünü açabilirler"
Özcan, "Belediye personeline kısa çalışma ödeneği ile sahip çıkan bir devlet, hiçbir geliri olmayan vatandaşına mı sahip çıkmayacak... Ayrıca belirtmek isterim ki, yeni açıklanan ekonomik paketten sonra önü açılan inşaat sektörünün belediyelerin de desteğine ihtiyacı var. İnşaat işçilerine yardımcı olmak istiyorlarsa, imar ve ruhsat konusunda inşaat sektörünün önünü açarak inşaat işçilerine de destek olabilirler" diye konuştu.