Sezonun ikinci yarısında yakaladığı çıkışla şampiyonluk yarışına dahil olan ve ligi zirvede tamamlayarak üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazanmak isteyen Galatasaray'da gündem yoğun...

Çin'in Wuhan kentinde ortaya yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle lige verilen arayı transfer çalışmaları için fırsata çevirmek isteyen sarı-kırmızılılar, gelecek sezonun kadrosunu planlamaya başladı.

Şimdiden geleceği düşünmeye başlayan Cimbom, sezon sona ermesiyle birlikte iç ve dış transferde radikal kararlar almaya hazırlanıyor.

Sözleşmeleri sona erecek olan Nagatomo ve Mariano ile yollarını ayıracak olan Aslan, futbolu bırakacak olan Selçuk İnan'ı teknik kadroya dahil edecek. Gösterdiği istikrarlı performansla takdir toplayan Donk'a ise ücretinde indirime gitmesi halinde 1 yıllık yeni sözleşme teklif edilecek.

Transferdeki ana hedefleri takımın yaş ortalamasını düşürmek ve yerli rotasyonunu genişletmek olan Galatasaray, bu doğrultuda da somut adımlar atmaya hazırlanıyor.

Teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla kadroda görmek istediği Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş ile ön protokol imzalayan sarı-kırmızılılar, Nazım Sangare, Erdoğan Yeşilyurt, Alpaslan Öztürk, Mert Çetin ve Mert Müldür gibi isimler için de girişimlerini hızlandırdı.

Radamel Falcao ile üç Arap kulübünün birden ilgilenmesi ve güçlü teklifler sunması sebebiyle takımdan ayrılacağının öne sürülmesinin ardından Cimbom bol alternatifli bir liste hazırladı.

Aslan, Kolombiyalı yıldızının ayrılma ihtimaline karşılık Balotelli ve Hulk'u liste başı yapmıştı.

Bu oyuncularda istediği kadar ilerleme sağlayamayan sarı-kırmızılılar şimdi de rotasını Michy Batshuayi'ye kırmış durumda.

CHELSEA'DEN AYRILACAK

Michy Batshuayi'nin Chelsea'deki durumu pek parlak değil. Takımın teknik direktörü Frank Lampard bu sezon ona fazla güvenmediğini belli etti.

Belçikalı futbolcuya fazla şans vermeyen Lampard sezon sonunda 26 yaşındaki futbolcuyla yollarını ayırmayı düşünüyor.

İngiliz hocanın planları dahilinde olmayan Batshuayi'nin Chelsea ile kontratı gelecek sezon sona eriyor ancak Premier Lig ekibi makul bir bedele onu elden çıkarmaya hazır.

Galatasaray da şartlar uygun olduğu takdirde Belçika Milli Takımı'nda da oynayan futbolcuyu renklerine katmayı planlıyor.