Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim İş ve Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şubeleri tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törende ilk olarak ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, konuştu ve ADD’nin 35’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. 'SAMSUN'DA DOĞAN GÜNEŞ 105. YILDIR ULUSUMUZUN YOLUNU AYDINLATIYOR' şeklindeki açıklamalarının ardından ADD Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Tunacan Ünver, '19 Mayıs 1919'da Samsun'da doğan güneş 105. yıldır ulusumuzun, yolunu aydınlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk fikir, ilke ve devrimleriyle yine gönlümüzde, yine rehberimiz. Cumhuriyetin 105 yıllık birikimiyle bugün daha eğitimli ve daha zengin bir insan kaynağına sahibiz. Atatürk'ün akıl ve bilim mirasının inançlı bekçileri kahraman kadınlarımız ve gençlerimiz tehlikenin farkında. Türk Ulusu 'Asla kuşkum yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî niteliği ve büyük medenî yeteneği, bundan sonraki gelişimi ile, geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.' diyen o büyük dahiyi hiç yanıltmadı, yine yanıltmayacak. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Büyük Atatürk'ü, Kuvayı Milliye kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz' dedi.

Değişen tüketici alışkanlıkları küçük esnafı etkiledi Değişen tüketici alışkanlıkları küçük esnafı etkiledi

Ardından konuşan Memleket Sevdalılar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Güler Yılmaz, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e doğum gününüz ne zaman diye sorduklarında 19 Mayıs demesinin sebebi de asla prangalara boyun eğmeyen, bağımsızlığı için hep mücadele etmiş Türk Milleti'nin 19 Mayıs'ta tekrar küllerinden doğmasıdır. Büyük önder Çanakkale'de yazdığı destandan sonra 19 Mayıs'ta yaktığı bağımsızlık ateşi ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış ve dünya tarihini değiştirecek, mazlum ülkelere umut olacak büyük zaferi adım adım hazırlamıştır. 19 Mayıs'ta Samsun'da yanan meşale hala yanmakta, Atatürk'ün yolundan ilerleyen vatan evlatları tam bağımsız Türkiye için mücadelesini hala sürdürmektedir. Gelecek kuşaklar unutmamalıdır ki, barış, huzur ve güven içinde, özgür bireyler olarak yaşamaları, laik, demokratik cumhuriyetimizle mümkündür. Bu bayram, milletimizin kurtuluşunun yine milletimizin azmi ve kararıyla olacağına inananların günüdür. Bu bayram, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıdır' diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ VE TÜRK GENÇLİĞİNİN ATAYA CEVABI OKUNDU

Basın açıklamalarının ardından ADD Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Atakan Yıldırım, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Daha sonra ADD’li gençler Türk Gençliğinin Ataya Cevabı’nı okudu."