Eskişehir Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği üyeleri (ESABDER), İç Sularımızı Hayalet Ağlardan Temizliyoruz Projesi'ne katılarak Çifteler ilçesi Sakarıbaşı bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalara destek verdi.

Eskişehir'in Seyitgazi İlçesinde Şiddetli Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu Eskişehir'in Seyitgazi İlçesinde Şiddetli Sağanak Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında yapılan uzun süreli çalışmalarda, ağ, pinter ve hapisler içinde ölmüş veya ölmek üzere olan onlarca balık yanı sıra kaplumbağa, ördek, balıkçıl kuş gibi canlılar da tespit edildi.

ESABDER Başkanı Yasin Başaran, projeye verdikleri destekle ilgili şunları söyledi: “ESABDER olarak, amatör ve sportif olta balıkçılığının sürdürülebilirliği ve doğal yaşamın korunması amacıyla faydalı projelerde yer almayı sürdüreceğiz.

Canlı Hayvanlar Ölüm

Bu önemli projeye öncülük eden Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne, dernek yönetimimize ve üyelerimize, ayrıca çalışmalarda iş birliği yaptığımız ETSOBDER Derneği Başkanı Fatih Garip ve üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”