AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan şu ifadeleri kullandı;

"Gariplere yoldaş olan mazlumlara sırdaş olan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları, hepinize selam olsun. “Allah bir, Vatan bir, Bayrak bir, Kitap bir, Millet bir... Böldürtmeyeceğiz” diyen Başbuğ Rahmetli Alparslan Türkeş’in yol arkadaşları sizlere de selam olsun. Bugün O’nun emanetine sahip çıkan; Sayın Devlet Bahçeli’ye Devlet Bey’e de selam olsun.

22 yıl önce, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak "Aydınlığa açık, karanlığa kapalı" diyerek ve milletimize güvenerek yola çıktık. Bu süre boyunca, milletimizin desteğiyle iktidarda kaldık ve gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşümler, icraatlar ve yatırımlarla Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olabileceğini hem dostlarımıza hem de düşmanlarımıza gösterdik.

Değerli dostlar Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi: “Biz milletimize rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Tüm zorluklara, vesayet güçlerinin tüm engellemelerine rağmen hamdolsun belediyecilikte adeta bir destan yazdık. ’94 ruhu’ denilen belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de yepyeni bir çığır açtık. Yerel yönetimlerde bir referans hâline geldik. Mahalli idarelerde elde ettiğimiz başarılardan aldığımız ilhamla ülke yönetimine talip olduk. Şehirlerimizin makûs talihlerini nasıl tersine çevirdiysek ülkemizin kalkınma ve demokrasi eksiklerini de tamamlamak için harekete geçtik.”
 
Ak belediyecilikten, Ak hizmetlerden mahrum kalan kıymetli hemşerilerimize şöyle seslenmek istiyorum:
Nebi Hatipoğlu ile ‘Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin.’ Demeye var mıyız?
Nebi Hatipoğlu ile Eskişehir’de kendini değil kentini düşünen belediyecilik anlayışına var mıyız?
Nebi Hatipoğlu ile Eskişehir’de laf değil proje üreten bahane değil çözüm peşinde koşan belediyecilik anlayışına var mıyız?
Nebi Hatipoğlu ile Eskişehir’de kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran belediyecilik anlayışına var mıyız?
Nebi Hatipoğlu ile Eskişehir’de kibirle değil, tevazuuyla hareket eden belediyecilik anlayışına var mıyız?
Nebi Hatipoğlu ile şehrinin ve orada yaşayanların gündemiyle yatıp kalkacak, kendini şehrine hizmet etmeye vakfedecek belediyecilik anlayışına var mıyız?

‘’Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ta seçim zaferlerine en büyük halkayı Eskişehir’de de ilave etmeye var mıyız?’’
Allah’ın yardımı, milletimizin desteğiyle Eskişehir’de 14 ilçe ve büyükşehir’i Ak belediyecilikle buluşturmaya var mıyız?
 
Değerli hanım kardeşlerim, sevgili gençler “Daha çok çalışacağımız bir döneme hazır mıyız?”
 
O zaman Eskişehir’de yapacak daha çok işimiz var, şehrimize kazandıracak daha çok eserimiz var, milletimize verecek daha çok hizmetimiz var. Nebi Hatipoğlu Eskişehir’e çook yakışacak. Cumhur ittifakı olarak, el ele gönül gönüle vererek Eskişehir’imizi sizlerin desteğiyle yıllardır süren fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. Eskişehir’in bir beş yıl daha kaybetmeye tahammülü yok!
 
Bugünden itibaren hepimizin yegâne görevi, Büyükşehir belediye başkan adayımız olarak açıklanan Sayın Nebi Hatipoğlu ve daha sonra açıklanacak diğer tüm ilçe belediye başkanı adaylarımız için çalışmak, koşturmak, ter dökmek, başarıları için tüm samimiyetimizle tüm gücümüzle destek olmak ve mücadele etmektir. Cumhur ittifakı olarak ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ diyerek çıktığımız bu kutlu yolda aynı ihlâsla, aynı samimiyetle yürüyeceğiz. Rabb’im bizleri yolundan ayırmasın. Rabb’im bizlere ülkemize ve milletimize çok daha büyük hizmetler verme imkânı, basireti, azmi, gücü bahşetsin. Cumhur ittifakı olarak el ele verip, Eskişehir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Kazanan Eskişehir olsun.


Durmak yok! Durmak yok! Durmak yok! Büyükşehir belediye başkan adayımız Nebi Hatipoğlu Eskişehir’imize hayırlı olsun.