İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Eskişehir’de şu ifadeleri kullandı;

“Kardeşi kardeşe düşürdüler. Milli gelirleri onların azalırken, bizim arttı. ABD, Afganistan’a barış getireceğiz diye girdi. Bütün dünyayı uyuşturucu belasına bulaştırdılar. Ben ABD vatandaşı olsam yerin dibine girerim. O uçaktan düşen Afganları gördükçe dünyanın yüreği sızladı. Batıdaki bütün sorunları doğuya yıktılar. 

Bundan 20 yıl önce hiçkimse böyle bir Türkiye hayal etmiyordu. Şimdi ayakları yere sağlam yere basan bir Türkiye var. Bir yüzyılın hesabını ortaya koymayan bir çalışan bir var. Alt ülkeler kendilerini sömüren ülkelerden nefret ediyorlar. Bu ülkelerin sevdiği ve güvendiği bir ülke var. O ülke de Türkiye Cumhuriyeti. Emin bir gücüz. Güvenli bir ülkeyiz. Dünyayı avucunun içi gibi bilen bir liderimiz var. 

Kapalı Maraşı açık maraş haline getirdik. Doğu Akdeniz’de bize geri adım attıramadılar. TOGG marka araba yaptık. Çatlasınlar, patlasınlar. Biz yaptık siz de bineceksiniz. Meral Akşener ve Pervin Buldan tam bir tantanacı. Sizin yalanlarınıza kim inanır. İkinizin de patronu ABD. 2023 seçimleri yaklaştıkça telaşlanıyor. Baktılar ki millete verdikleri gaz karşılık bulmuyor."