Psikolojik sorunları olan anne çocuğunu öldürdü! Psikolojik sorunları olan anne çocuğunu öldürdü!

2022 yılının Temmuz ayında Diyarbakır’da kan donduran bir olay meydana gelmişti. 27 yaşındaki Yazgül Ç. olaydan 3 ay önce Mahmut Ç. isimli bir şahısla evlendi. İddiaya göre evlilikleri süreci içinde eşi Mahmut Ç. ve 36 yaşındaki kardeşi Ahmet Ç. ile eve sürekli yasaklı madde getiriyorlardı. İddialara göre kurban bayramında eve 2 kilo yasaklı madde ile gittiler. Genç kadın eşi Mahmut’a ve kayınbiraderi Ahmet Ç.’ye yasaklı maddeyi evden görmek istemediğini aksi takdirde durumu polise ihbar edeceğini söyledi. Bu durumun üzerine 3 kişi arasında tartışma yaşandı.
Daha sonra kadının kolundaki 4 bileziği vermesini istendi. Yazgül Ç. bilezikleri vermek istemeyince abi kardeş tarafından darp edilip, bacağına sıcak ütü basıldı, kolonya dökülerek yakılmak istendi. Genç kadının yardım çığlıkları üzerine saldırganlar olay yerinden hızla ayrıldı. Komşularının ihbarı üzerine olayın gerçekleştiği eve polis ve sağlık ekipleri geldi. Cani koca Mahmut Ç. kısa sürede gözaltına alındı. Sağlık ekipleri 27 yaşındaki genç kadını hastaneye kaldırdı ve talihsiz kadın tedavi altına aldı. Ardından diğer şüpheli de yakalandı ve gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili bir iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Davanın beşinci duruşmasında cani kocaya ‘ Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, kayınbiraderi ahmet ise delil yetersizliğinden beraat etti.