Hayvanlarını Otlatmaya Gitti, Geri Dönmedi: Arama Çalışmaları Başlatıldı Hayvanlarını Otlatmaya Gitti, Geri Dönmedi: Arama Çalışmaları Başlatıldı

Bina, Arsa ve İş Yeri Sahiplerine Hatırlatma: Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemelerinde Son Gün Yarın!"

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son gün yarın. Ödemeyi yapmayanlara aylık yüzde 4,5 gecikme zammı uygulanacak.

Emlak vergisi taksitleri, hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebilir. Ödeme kanalları ise oldukça çeşitlidir. Gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden ödemeler gerçekleştirilebilir.

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemez. Ayrıca, engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf tutulur.

Emlak vergisinin zamanında ödenmemesi durumunda, geciken taksit tutarı için ödemenin geciktiği her ay ve kesri için yüzde 4,5 gecikme zammı uygulanır. Bu yıl satın alınan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025'te başlayacak.