Teknoloji firmaları arasında oldukça yüksek bir yerde olan ve birçok kullanıcının severek tercih ettiği Apple her sene olduğu gibi bu sene de logo konusunda değişikliğe gidecek. Herkesin bildiği beyaz ve ısırılmış bir elma şeklinde karşımıza çıkan logo bu sene  kırmızıya dönecek.

Apple'ın Logosu Neden Değişiyor

Apple firması, insanlığı ilgilendiren bazı konularda duyarlı davranışlarda bulunmayı ve sosyal farkındalık oluşturmayı oldukça seven bir teknoloji şirketi. Bu sebepten dolayı 1 Aralık 2019 tarihinde dünya AIDS gününe özel tüm Apple logoları kırmızı renge bürünecek. Dünya üzerindeki tüm Apple mağazalarının önünde bulunan logolar, kırmızı renkte yanacak. Apple'ın gören herkesin bir kere durup bakacağı logoda varmak istediği nokta ise AIDS hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak.

Logonun renginin kırmızıya dönüşmesi AIDS hastalığına farkındalık oluşturmak için Apple'ın kullandığı 8 kampanyadan sadece bir tanesi. Apple firması yaklaşık 12 senedir AIDS hastalığı ile ilgili birtakım yardımlarda bulunuyor. Apple yaklaşık 12 senedir AIDS hastalığı tedavi programlarına birtakım desteklerde bulunuyor. Sağlanan bu destek 12 sene içerisinde 200 milyon doların üzerinde bir meblağa ulaştı.

Ancak ulaşılan bu tutarın hepsi Apple firmasının yaptığı yardımdan ibaret değil. Firma bu yardım için müşterilerinden de destekler alıyor. Şirket tarafından özel olarak üretilen kırmızı Apple ürünleri bu programa destek sağlamak amaçlı. Apple'ın kırmızı ürünlerinden elde edilen gelirin tamamı AIDS programlarını finanse etmek için kullanılıyor.