Her kullanıcının şüphesiz olarak yakındığı spam mesajlar için Google firması kollarını sıvadı. Google mesajlar 4.2 sürümünde yeni güncellemelerle ve birtakım yeniliklerle spam mesajların önüne geçmeyi hedefliyor. Şimdilik Beta sürümü yayımlanan uygulamanın tüm kullanıcılar tarafından erişebileceği versiyonu yakın zamanda kullanıcıların deneyimine sunulacak

Google Mesajlar 4.2 İle Spam Mesajlar Engellenecek

Teknoloji sitelerine son düşen bilgilere göre Google artık spam mesajları önleyebilecek. Uygulamanın son halinin yılbaşından kısa bir süre sonra kullanıcıların deneyimine sunulacağı tahmin ediliyor. Ayrıca yeni sürümde doğrulama özelliği de bulunacak. Bu özellikte gelen mesajın sahte bir kişiden mi yoksa gerçek bir kullanıcı tarafından mı gönderildiğini belirlemek için kimlik doğrulama kodları kullanılacak. Google mesajlara uygulamasının Beta sürümünde bu özellikle ilgili bir takım geliştirmelerin yapıldığı paylaşılan fotoğraflardan tespit edildi.

Kimlik doğrulama kodu ise kullanıcıların eskiden beri aşikâr oldu bir yöntem. Mesajları gönderen kişiye onay için bir SMS gönderilecek ve bu şekilde spam mesajlarını önüne geçilmeye çalışılacak.

Tüm Beta sürümlerinde olduğu gibi bu özellik şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan kullanıcılar için kullanıma sunulmuş durumda. Ancak sizler de uygulamanın Beta programına katılıp bu yeni özelliği bir an önce test edebilirsiniz.