Eskişehir'de büyük tepki yaratan Tepebaşı Belediyesi’nin Kıbrıs gezisine yönelik bir açıklamada DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova’dan geldi.

Son günlerde Eskişehir kamuoyunu meşgul eden ve bir belediyenin kamu kaynakları kullanılarak düzenlemiş olduğu geziyi çok yadırgadığını aktaran Tambova, “İktidarın, içinde bulunduğu ve kamuoyunu en çok rahatsız eden; kamu kaynaklarının keyfi kullanımının, toplum nezdinde hiç iyi karşılanmadığı ve kabul edilemez bir durum olduğu ortadayken; iktidara talip olan bir partinin de aynı yanlışlara düşmesi oldukça düşündürücüdür” dedi.

Tambova, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu gezinin ne amaçla yapıldığı, muğlâk ve kamu yararına olup olmadığı soru işaretleri yaratmışken; geziyi planlayan ve düzenleyen kadar, bu programa iştirak edenler de bu yanlıştan sorumludur; zira iktidar partisini, alabildiğine eleştirdiğimiz bu tür usulsüz ve etik dışı eylemlerin, muhalif belediyelerde de yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir. Çünkü bugün, ülkemizin en derin kanayan yarası, kamu kaynaklarının keyfiyetle kullanılmasıdır. Devlet bütçesinin bu kadar açık vermesinin başlıca nedeni de budur. Vatandaşlarımız; vergi olarak ceplerinden çıkan paraların, kendilerine hizmet olarak dönmesini beklemektedir ve bu da en tabii haklarıdır. Bütün seçilmişler, öncelikle bir tek şeye odaklanmalı ve bu konuda asla taviz vermemeliler. O da kamu yararı gözetmek ve vatandaştan alınan her kuruşun, hizmet olarak yine vatandaşa geri dönmesidir. Aslında kamu görevi icra eden kişilerin asli görevi de budur. Bulundukları makamdaki mevcut mali kaynağı, etkin ve doğru bir biçimde hizmete dönüştürmektir. Bu vesileyle, muhalefet partileri olarak öncelikli amacımız, bu kötü iktidardan kurtulmaktır. Ancak! Aynı zamanda, iktidarın yaratmış olduğu bu çürümüş sistemi de değiştirmek, onun benzeri uygulamalardan kaçınmak durumundayız.  Aksi halde; değişen sadece partiler ve isimler olacak ve bu yozlaşmış düzen devam edecektir.”