SGK'dan birçok kişiyi etkileyecek karar! O uygulama resmen sona eriyor SGK'dan birçok kişiyi etkileyecek karar! O uygulama resmen sona eriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü etkinliğinde sigaraya karşı önemli mesajlar verdi ve yeni düzenlemelerin sinyalini verdi.

Dünya Tütünsüz Günü etkinliklerinin sigara zararlarına karşı farkındalığın artmasına katkı sağlamasını dileyen Erdoğan, "Milyarlarca dolarlık hacmiyle sigara endüstrisinin çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef aldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, etkinlik sırasında İngiltere'den gelen bir öğrencinin önerisine dikkat çekti. Öğrenci, İngiltere'de 2009'dan sonra doğanların ömür boyu sigara alamayacağını belirten yasadan bahsettiğinde, Erdoğan bu modelin Türkiye'ye de uygulanabileceğini belirtti.

Erdoğan, gerekirse bu yasa ile ilgili Birleşik Krallık ile iletişim kurulabileceğini ifade etti.

Yeni düzenlemeyle birlikte belirli bir tarihten sonra doğanlara ömür boyu sigara satışı yapılmayacak. Bu adım, Türkiye'nin sigara kullanımını azaltma ve toplum sağlığını koruma yolundaki kararlılığını gösteriyor.