Bir devrin sonu geldi! Kamuda birden fazla maaş alma dönemi kapandı Bir devrin sonu geldi! Kamuda birden fazla maaş alma dönemi kapandı

Milyonlarca araç sahibi için 4 Mayıs tarihinde uyarı açıklaması yapıldı. Hem sürücüleri hem de benzincileri yakından ilgilendiren yeni değişiklikle birlikte artık tamamen zorunlu oldu.

Elektrikli araç sahipleri için güzel haber geldi. 1 Ocak 2028'den itibaren benzin istasyonları, en az bir adet hızlı şarj istasyonu bulundurmak zorunda olacak. Bu sayede elektrikli araç sürücüleri, şarj noktası bulmak için uygulama kullanma ihtiyacından kurtulacak ve çok daha kolay bir şekilde şarj edebilecekler. Almanya'daki yeni yönetmelik, en az 200 şubeye sahip benzin istasyonu zincirlerini kapsayacak. Bu sayede Aral, Shell, Esso ve BP gibi büyük zincirlerin tüm şubelerinde en az 150 kW kapasiteli en az bir adet hızlı şarj istasyonu bulunması gerekecek. Alman hükümeti, bu zorunluluğun elektrikli araç satışlarını önemli ölçüde artıracağına inanıyor. Hedef, 2030 yılına kadar Almanya yollarında 15 milyon elektrikli araç olması. Bu hedefe ulaşmak için şarj altyapısının genişletilmesi hayati önem taşıyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkili, şu anda şarj ağında bazı boşluklar olduğunu ve bu yeni düzenlemenin bu boşlukları kapatmaya yardımcı olacağını söylüyor. Türkiye’de de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasından dolayı benzer uygulamanın yapılması bekleniyor.