Belediye yetkilileri tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet, Eskişehir Gençlik Hizmetleri Müdürü Hasan Kalın ve Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileriyle birlikte İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı ile bir araya geldi. Toplantı, İnönü Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve ilçedeki gençlik projeleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Eskişehir-Bilecik Karayolunda Kaza Eskişehir-Bilecik Karayolunda Kaza

Başkan Hamamcı, gençlerin taleplerini öncelikli olarak değerlendirdiklerini ve şu ana kadar tamamlanan projeleri aktardı. Bunlar arasında Spor ve Sosyal Yaşam Merkezi, halı ve voleybol sahaları içeren spor kompleksi, Gençlik Merkezi gibi gençler için çeşitli aktivite alanları ve belediye bünyesinde oluşturulan çeşitli spor branşlarına ait takımlar ve sportif turnuvalar yer alıyor. Hamamcı ayrıca, gençlerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda devam eden futbol sahası, spor kompleksi ve atölye projeleri gibi yeni çalışmaların da planlandığını belirtti.

Ziyaretin ardından Alman heyeti, İnönü Belediyesi kurum amirleri rehberliğinde ilçenin tarihi, sosyal ve kültürel alanlarını ziyaret etti. Gençlik Katılımı ve Yetkilendirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, Türkiye'deki gençlerin katılımını artırmayı hedeflerken, Alman ve Türk uzmanlar arasında deneyim paylaşımını ve yerinde iyi uygulama örneklerinin gözlemlenmesini sağladı.