Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: YHT Yolcu Sayısı 86 Milyonu Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) artan popülaritesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, raylı sistem hatlarının büyük ilgi gördüğünü ve YHT ile seyahat eden yolcu sayısının Türkiye nüfusunu geçerek 86 milyon 100 bin kişinin üzerine çıktığını bildirdi.

Uraloğlu'nun yaptığı açıklamalarda, demiryolu yatırımları ile birlikte YHT hat uzunluklarının da arttığına dikkat çekildi. YHT ile seyahat eden yolcu sayısının 13 Mart 2009'dan bu yana toplam 86 milyon 100 bin kişiye ulaştığını ifade eden Uraloğlu, trenlerin toplamda 80 milyon 291 bin kilometre üzerinde yol kat ettiğini belirtti. Bu rakamın, dünya etrafında yaklaşık 2003 kez tur atacak kadar bir mesafeye eşit olduğu vurgulandı.

Bakan Uraloğlu, demir yollarına yapılan yatırımların önemine işaret ederek, YHT'lere olan ilginin bu yatırımların ne kadar değerli olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Demir yollarının, AK Parti hükümetlerinin 22 yıldır sürdürdüğü atılım ve politikalar sayesinde yeniden canlandığını belirten Uraloğlu, Ankara-Eskişehir YHT Hattı'nın işletmeye açılmasının ulaşım anlamında bir milat olduğunu ve demir yollarının ülkenin en önemli ulaşım modu haline geldiğini söyledi.

Milyonlarca araç sahibi dikkat! 7 gün sonra faiziyle geri alınacak Milyonlarca araç sahibi dikkat! 7 gün sonra faiziyle geri alınacak

Bakan Uraloğlu ayrıca, Türkiye'nin demir yolu vizyonunu şekillendiren projelerden de bahsetti. Kalkınma Yolu, Zengezur Koridoru, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı, Marmaray Boğaz Tüp Geçişi, Süper Hızlı Tren Projesi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinde inşa edilecek demir yolu hattı geçişi gibi projelerin Türkiye'nin demir yolu altyapısındaki en önemli adımlar olduğunu belirtti.