Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Tele 1 ekranlarına konuk oldu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ümit Özdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"Süleyman Soylu, AK Parti dışında siyasi parti çalışması da yaptı. İstanbul ve Ankara’da ekipler oluşturuldu, beyin fırtınaları yaptı. Şu anda tansiyonu düşürdüler o konuda. AKP de bunun farkına varmış durumda. Süleyman Soylu, Türkiye’de içişleri bakanı olduğu sürece hukuk devletinin ve suçla gerçek mücadelenin olması mümkün değil.

Benim korkum tetikçinin öldürülmesi. Olayı kapatmak, seviyesini düşürmek, gerçek azmettiricilere ulaşılmasını engellemek ve olayı düşük seviyede faillerle “tamam dosya bu kadar” diyerek kapatma çabası muhakkak olacaktır. Şu anda bunun üzerine çalışıldığından yüzde yüz eminim. Bu bir siyasi cinayettir.

Rahmetli Türkeş’in, Devlet Bahçeli için söylediği şekli ile benim hiçbir istihbarat kuruluşu ile bağlantım olmadı.
Yerli ve Milli Katil Kim? Pankartına kim tepki gösterebilir? Katilleri destekleyen tepki gösterebilir. Katledilen pusu kurulan Sinan Ateş’i seven herkes bunu destekliyor. Bu sorunun cevabını bütün Türk halkı istiyor. Bu sorunun cevabının verilmemesini isteyenler de gerçeğin ortaya çıkmamasını isteyenler de bunu tepki gösteriyorlar.

Ben, Devlet Bahçeli’den de şu açıklamayı yapmasını beklerdim, “Allah rahmet eylesin, bizim evladımızdı. Kim onu bu pusuyla öldürttüyse Allah belasını versin. Çocuklarının bakımını eğer aile kabul ederse MHP üstlenecek, ben kişisel olarak üstleneceğim” demeliydi. Bir rahmet bile dilemedi.

Bana da fetö’cü diyorlar. Biz salağa salak deriz. Salak mısınız oğlum siz? Ümit Özdağ’dan fetö’cü mü çıkaracaksınız. Hadi canım sen de! 15 Temmuz gecesi ben dediğim için o bildiriyi yayınladınız siz. Devletin kayıtlarında var. Bahçeli’nin özel kalemine telefon ettim. Yoksa açıklama yapmıyorlardı. Selçuk Özdağ ile konuştuktan sonra yaptım. Selçuk Özdağ da bunu Meclis’te açıkladı. 'Ümit Özdağ beni aradı, fetö’cü darbe bu direnin' dedi. Ben de biz direniyoruz, siz de açıklama yapın diye kendisinden ricada bulundum.