Türk Hava Kurumu Uşak şubesi model uçak başlangıç kursları düzenliyor. Bütün ekipmanın kurum tarafından karşılandığı kurslara Uşak Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Türk Hava Kurumu bünyesinde 25 yılını tamamlayan Şube Saymanı ve Model Uçak Eğitmeni İsmet Uludağ kurslara hali hazırda 32 kursiyerin devam ettiğini söyledi. Uşak Üniversitesi öğrencilerinin kurslara büyük ilgi gösterdiğini ve kursiyerlerin büyük çoğunluğunu onların oluşturduğunu vurgulayan Uludağ 10 yaşını doldurmuş bütün vatandaşların başlangıç kurslarına katılabileceğini belirtti. Üst yaş sınırı olmadığını hatırlatan Uludağ havacılığa ilgi duyan ve model uçak yapmak isteyen herkesi kurslara katılmaya davet eden Uludağ kursta yapılanlarla ilgili olarak şunları söyledi; “ Kursiyerler burada havacılığa ilk adımlarını atmış oluyorlar, modelcilik konusunda el becerilerini geliştiriyorlar. Yapılan model uçaklar istendiği zaman uçurulabiliyor sonuçta güzel bir etkinlik oluyor”

Kursların amaçlarının gençlere havacılığı aşılamak ve havacı bir Türk genci yetiştirmek olduğunu söyleyen Uludağ; “Atatürk’ün istikbal göklerdedir sözünü yaşatmak istiyoruz “dedi.