TGRT Haber'e konuşan İslam Memiş, altın piyasaları hakkında şu şekilde değerlendirmede bulundu:

“Bu hafta piyasalar için önemli bir veri var. O da Amerika’daki enflasyon verisi. Perşembe günü açıklanacak bu veri emtia fiyatları üzerinde önemli bir etkiye. Neden daha önceki Amerika’da açıklanan verilerle birlikte altın fiyatları baskı altında kaldı. 2.070 $ seviyesinden 2.028 $ seviyesine kadar gerilediğini gözlemliyoruz.
2.020 dolar destek seviyesi var. Yukarıda 2.070 dolar trend seviyesi var. 2.020 - 2.070 dolar aralıklarını takip etmeyi sürdüreceğiz. Özellikle Amerika’da açıklanan enflasyon verisinin iyi gelmesiyle birlikte tekrar 2.070 dolar seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz. Bu hafta o yüzden perşembe gününe kadar bu baskı altında yaşanması aslında altın almak isteyen altın yatırımı düşünen yatırımcısına da fırsat bir verdiğini düşünüyorum. Geri çekilmeler sınır kalır 2.000 dolar seviyesine yerleşmiş olan bir ons altın vardır karşımızda.

2.000 dolar seviyesinin altına sarkmalar beklemiyorum. Yine bu yıl için 2.350 $ seviyesiyle alakalı öngörümü devam ettiğini ifade edebilirim. Gram altın 2.055 TL seviyesinde yine 2.000 TL seviyesinin üzerinde yeni bir gram altın var. Düşüşleri bir alım fırsatı olarak görmeye devam ediyorum. 2.050 2.070 TL seviyesini takip ediyorum.

Gram altın tarafında yine perşembe günü sonrası yukarı yönlü hareketlerde 2.070 lirayı hedef alan bir gram altın karşımızda olacaktır. Yine bu yıl gram altın 2023 yılında olduğu gibi iyi fırsatlar veriyor. Her ay yeni bir rekor tazeleyen ve yatırımcısına en çok kazandıran bir emtia olma özelliğini taşıyacağını düşünüyorum.”