Eskişehir’de Vatan Partisi yaptığı açıklama sonrasında adaylarını açıkladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Raif Eşkinat oldu. Tepebaşı Belediyesi Başkan Adayı İsmail Bayraktar olurken Odunpazarı Belediyesi Başkan Meserret Doğan oldu.
Raif Eşkinat, “Vatan Partisi olarak yerel yönetimlerle ilgili onlarca başlık altında projelerimizi, her zaman canlı tutarak güncelliyoruz. Belediyelerimiz,  hizmetlerinde ve işverenlerinde yandaş yakın kayırma  yükünden arındırılacaktır. Geçmiş İmar ihale kayıtları gözden geçirilecek, gerekli yasal düzeltmelerden kaçınılmayacaktır. Halkımızın Kültür, Sanat, Spor, Eğitim destek ve gelişmesi, turizm potansiyelinin önünün açılması, genel olarak, belediyelerimizin görev hedefleridir.Halkımızın yaşam koşullarını parasal olarak zorlayan tüm alanlarda, belediyemiz, halkla el ele, kollektif yaklaşımlarla, üreticiden tüketiciye mal ve hizmet akışını rant döngülerinden arındıracak, bu konuda örnek oluşturulacaktır. 
Eğitimde kreş, anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim, dershane ücretleri, bu sistemde kayırılmış kar hedefli  kuruluşlar eliyle, halkı ezici düzeylere erişiyor. Belediye buna gözlerini kapatamaz. Sektörde başarılı örnek kuruluşlar oluşturulacak ve yaygınlaştırılacaktır. Trafik, çevre, hava ve su kalitesi, bina afet  güvenliği, yaşlı ve engelli bakımı, belediyenin arka plana atabileceği hizmetler değildir. Merkezde aşırı yoğunlaşmaya yol açmak, rantçı sistemlerin doğal sonucudur. Sanayi, kültürel altyapı, spora erişim, tedarik zincirleri, ulaşım, Eskişehir’in güdük kalmış ilçelerinde yeniden örgütlenmektir. Kırsalda Köy-Mahalle geçişi nedenli hak kayıplarını geri döndürmek de en önemli görevlerimizdendir.
Ancak, bütün bunlardan daha önemli duruma gelen bir olgu içindeyiz. Belediyelere de sıçramış iktidar mücadelesi, emperyalist teşviklerden medet uman, bilerek bilmeyerek, emperyalizmin işbirlikçisi olmaya soyunmuş sistem partilerinin oyun alanına dönmüştür. PKK’yı kara gücü olarak Türk askerinin üzerine süren ABD ve ortakları, hem iktidarın, hem muhalefetin yaranma hedefidir.Partimizin öncü görevi, halkımızın oy tercihlerini ve hizmet beklentilerini, sistem partilerinin bu komedi dizisi açmazından kurtarmaktır. 
Bilimsel sosyalizmin yılmaz öncüsü Vatan Partisi, Atatürk’ün Türk Devrimi ideolojisinin ve sağlam antiemperyalist tavrının Türkiye’deki tek gerçek sahibidir. Seçimler, değerli Eskişehir halkımızın uyanışına ve haklarına sahip çıkmasına fırsat oluştursun” şeklinde açıklama yapıldı.