Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Ankaralı vatandaşlar camileri doldurarak, bu mübarek geceye kavuşmanın sevincini yaşadı.

7’den 70’e vatandaşların doldurduğu başkentin camilerinde dualar edildi. Yatsı namazının ardından teravih namazının kılındığı anlar dron ile havadan görüntülendi.

İftarın ardından çok sayıda vatandaşın aileleriyle camilere geldiği görüldü. Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, dualar eşliğinde Kadir Gecesi’ni idrak etti.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kadir Gecesi’nde deprem bölgesinde ve Türkiye’nin birçok noktasında “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası çerçevesinde camilerde teravih namazından sonra Kur'an-ı Kerim hediye etti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının bitimine günler kala vatandaşlar Eyüpsultan'da buluştu. Akşam ezanının okunması ile oruçlarını açan vatandaşlar Eyüpsultan Camii avlusunu, Eyüpsultan Meydanı'nı doldurdu.

Kars’ta özellikle Sultan Alparslan Külliyesi ve Cami, Evliya Cami, Fethiye Cami başta olmak üzere bir çok camiye akın eden vatandaşlar geceyi ibadetle geçirdi. Sultan Alparslan Külliyesi ve Camisi'nde ilk olarak ilahiler okundu. İlahilerden sonra Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Yapılan duaların ardından vatandaşlar teravih namazını kıldı. Cami çıkışında ise vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Kadir Gecesi, Bursa’da Ulu Camii’nde huşu içinde geçirildi. Kadir Gecesi münasebetiyle on binlerce vatandaş Ulu Cami'ye sığmadı. 7’den 70’e cami avlularında ve çevresinde dualarla Kadir Gecesi’ni idrak etti. 

"Peygamberler şehri" Şanlıurfa'da, Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar Balıklıgöl Yerleşkesindeki camilere akın etti. Camilere sığmayan vatandaşlar, avluda serilen hasırlar üzerinde namaz kıldı. Kentteki camilerin tamamında kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.