Anadolu Üniversitesi'ne Yön Veren İsim: Prof. Dr. Fuat Erdal Tekrar Rektör Seçildi Anadolu Üniversitesi'ne Yön Veren İsim: Prof. Dr. Fuat Erdal Tekrar Rektör Seçildi

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, kamuoyunu bilgilendirmek ve duyarlılığı artırmak amacıyla önemli bir basın açıklaması yaparak hayvanları koruma konusundaki endişelerini dile getirdi.
Oda tarafından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin yasa değişiklik tasarısının önümüzdeki haftalarda TBMM'ne sunulacağı belirtilmiştir. Ancak, bu taslağın hazırlanma sürecinde Türk Veteriner Hekimleri Birliği veya herhangi bir meslek odasının görüşünün alınmadığı vurgulanmıştır.
Oda yetkilileri, basından edindikleri bilgilere göre, taslakta yer alan değişikliklerin sahadan ve bilimsellikten uzak, uygulanması mümkün olmayan ve toplum vicdanını rahatsız eden maddeler içerdiği kaygısını taşıdıklarını ifade etmişlerdir.