Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanı Esat Demirtaş'tan Azerbaycan'a destek açıklaması... "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi, artık hesap vakti geldi"


Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanı Esat Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Sovyetlerin dağılmasıyla gündeme gelen Karabağ sorunu, Azerbaycan'ın yaşadığı güç boşlugundan faydalanmak isteyen Ermenistan'ın hak iddaa etmesiyle başladı. Ermenistan'ın 1991 yılında Hakendi'yi işgal etmesiyle büyük bir savaş başladı. Işgal ve zalim tavrını sürdürmeye devam eden Ermenistan 26 şubat 1992 de Karabağ savaşı, tarihinin en kanlı savaşı ve Hocalı soykırımının altına imza attı. 1991 1994 yılları arasında 20 bin Azerbaycan Türkü şehit oldu. 100 binden fazla kişi yaralandı. 55 bin kişi sakat kaldı. Mülteci ve göçmen sayısı ise 1 milyon aştı. 12 mayıs 1994 te imzalanan Bişkek protokolüne rağmen Ermenistan, işgalci, katliamcı ve zalimane siyasetine son vermedi. Hicbir zaman ateşkese uymayan Ermenistan, zaman zaman sınırdaki askerlerimize ve halkımıza saldırarak şehit etti. Kendisi gibi işgal ve katliam zihniyetiniyle beslenen dostlarının gazına gelen Ermenistan 12 Temmuz 2020 tarihinde yine ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan ise bu saldırıya karşı cevap ateşi açtı. Şu an hepimizin bildiği gibi çatışmalar devam ediyor. Ama her zaman ki gibi gören gözler kör, duyan kulaklar duymaz, haykıracak diller lâl oluyor. Daha bundan günler önce 27 eylül de Ermenistan saldırılarında aynı aileden 5 Kişi şehit oldu.  2 si henüz minicik yürekli ilkokul öğrencisi fidanlardı. Sivillerin yaşadığı bir-çok köy ve kent bombalanarak  katliama başlıyor ve Ermenistan tarihe zalim siyasetini bir kez daha tescilliyordu. Ermenistanın haddini aşan bu saldırılarına karşı Azerbaycan devleti tüm imkanlarıyla sivil halkın yaşadığı köy ve kentleri korumaktadır. Ermenistanin bunca zalim, planlı, saldırgan tavırlarına karşı, ukuslr arasi toplum ve kuruluşlar yine lâl olmuştu. Minsk 3'lüsü denilen ABD, Rusya ve Fransa 30 yıldır müslümanların katledilişine her daim göz yumarak, çözüm için hiçbir samimî bir somut adım atmadılar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'Artık hesap vakti geldi diyen Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesecektir'" diye konuştu. 

Demirtaş, "Yaşanan bu tecavüzcü siyasete tüm dünya sessiz kalsada, bunca zulme kör olsada, biz Azerbaycanlı kardeşlerimizin her daim yanında olacağız. Biz iki devlet bir milletiz. Canımız bir kanımız bir. Zalime karşı durmaktan hiçbir zaman geri durmayan Türkiye Cumhuriyeti tüm benliğiyle yine burdadır. Bizler Osmanlı Ocaklari olarak ecdadın bize miras kıldığı ahlak ve değerlerle  Azerbaycan'ın yanındayız.  Bu zalimlere, onlari dost edinenlere, dilleri lâl, gözleri kör ve kalpleri kararmışlara karşı, her daim hak yoldan ayrilmamayi bizlere nasip eden Rabbimize hamd olsun. Tüm şehitlerimizin ruhu şad mekanları cennet olsun" dedi.