Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Elazığ Valiliği himayesinde, Palu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde Elazığ Belediyesi, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği desteğiyle Harput ve Palu'ya dikkatleri çekmek için Harput-Palu Kültür yolu Nostaljik Tren yolculuğu etkinliği düzenlendi.
Yüzlerce kişinin katıldığı nostaljik tren yolculuğu Elazığ'da tren garında Mehteran eşliğinde başladı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yolculuğa katılanları tren garından selamlayarak uğurladı. Tren yolculuğu ile Palu ilçesine gidenler Hükümet Konağı önünde açılan sanatsal ve kültürel sergiyi gezip, halay çekti. Ardından geziye katılanlar tarihi yerlerini gezdi.
Harput-Palu kültür tren yolculuğu etkinliğinin dördüncüsünü düzenlediklerini belirten Kaymakam Mehmet Öztürk, "Sizleri burada görmekten dolayı gerçekten mutluluk duyuyoruz. Palu'da meşhur bir arkadaşımız Palu'yu anlatacak şekilde bir laf söyledi. Palu'yu anlatmaya gerek yok. Zaten görüyorsunuz. Ama anlatılacak çok şey var. Bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Palu tarihi ve kültürel zenginliği olan bir yer. Bundan 3 yıl önce Palu'ya geldiğiniz zaman ne gideceğiniz bir yer, ne kalacağınız bir yer nede dolaşa bileceğiniz bir mekan vardı. Palu çok kısa bir süre içerisinde hem restorasyon çalışmaları kapsamında hem de turizmin alt yapısının geliştirilmesi kapsamında uzun sürede alınabilecek mesafeyi çok kısa bir sürede aldı" dedi.