Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan 22022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Yeni bir eğitim dönemine girmiş bulunmaktayız. Eğitim emekçilerinin ekonomik, barınma ve ulaşım sorunu hat safhada iken siyasi iktidar ve ilimizdeki Milli Eğitim bürokrasisi tarafından toz pembe tablo çizilmektedir.

Okumak Bu Kadar Zor Olmamalı!

Eğitim Sen’in araştırmasına göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlarken veliler, zorunlu ihtiyaçlara Türkiye’de ortalama , ilkokul 1. sınıfa başlayacak bir öğrenci için 2 bin 840 TL, – ortaokula başlayacak bir öğrenci için 3 bin 180 TL, liseye başlayacak bir öğrenci için 3 bin 270 TL ödemek durumunda.

Yetersiz Beslenme Öğrencilerimizin Temel Sorunu.

Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı devlet tarafından karşılanmalıdır. MEB, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve eğitim sürecinin sağlıklı işlemesi için öğrencilerin beslenme sorununu çözmek için ayrı bir bütçe ayırmak durumundadır.

Eskişehir’de velilerden aidat parası adı altında 150 ile 300 lira arasında ücret talep ediliyor.

Eskişehir’de okulların önemli bir bölümü ciddi anlamda ödenek sıkıntısı çekerken bakanlığın göndermediği kaynaklar öğrencilerden düzenli olarak toplanan aidatlar karşılanmaktadır. Eskişehir’de, yardımcı hizmetli sorununu çözülemedi. İkili eğitim  hala temel kronik mesele olarak devam etmektedir. Kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz.”