Sohbet havasında geçen ziyarette cam kemik hastalığı ile savaşmış olduğu dönemleri ve hayata tutunma mücadelesini benzer hastalara umut olması için yazıya döktüğünü anlatan Sakçı, "Hafif bir ip yumağı geldiğinde bile kırılabilen kemik yapısına sahiptim. Yaşım ilerledikçe kemiklerim gelişim gösterdi ve kırılmalarım azaldı. Tamamen iyileşti mi? derseniz hayır, hâlâ kırılma riski var ve ne yazık ki ömür boyu devam edecek Bugüne kadar sayısız kırığım oldu ve defalarca canım yandı. Şükür ki, acılarını hissedebildiğim ayaklarım vardı. Ayağa kalkabilmek, hiç değilse bir adım atabilmek için kapı kapı, doktor doktor gezdim. Ayağa kalkma sürecimi kitaba almamdaki en büyük etken benzer hastalara az da olsa umut olabilmek. Kitabımda, Ameliyat ve fizyoterapi süreçlerimi detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım."

Aynı zamanda koyu bir Eskişehirspor sevdalısı olduğunu kaydeden  'Küçük Adam' lakaplı Burak Sakçı, "Hayatımın her anında yanımda olan, başta anneme ve aile fertlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, üzerimde büyük emekleri olan doktorlarıma, fizyoterapistlerime, arkadaşlarıma, Eskişehirspor camiasına ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Azim ve kararlılıkla mücadele eden Burak Sakçı'nın örnek bir insan olduğunu kaydeden Vali Ayyıldız, engelli vatandaşlarımızın hayata dört elle sarılmalarını sağlamak adına yapılan çalışmalara devlet olarak büyük önem verdiklerini söyledi. Toplum olarak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içinde yer almasını sağlamamız gerektiğine dikkat çeken Vali Ayyıldız, Burak Sakçı'ya bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar diledi.

Ziyarette Burak Sakçı, "Umutlar Kırılmaz" adlı kitabını imzalayarak Vali Erol Ayyıldız'a hediye etti.


 

Editör: İbrahim GÜLTEKİN