Eskişehir ve Bozüyük’te toplamda 9 adet bulunan Rotary ve Rotaract kulüpleri, bölgemizde ve çevresinde kan bağışının önemini ve bu konudaki farkındalığa katkı sağlamak amacı ile Türk Kızılay’ı işbirliği ile kan bağış kampanyası başlattı. 

 

Kan bağışladılar 
“KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPARAK KAHRAMAN OL, CANKURTARAN OL” sloganı ile başlatılan etkinlik, Eskişehir Dede Korkut Parkı'nda, sabah 11:00’dan akşam 21:00’a kadar devam etti. 

Kadına yönelik şiddete de dikkat çektiler 
Ayrıca kan bağışı yapan her gönüllü adına Rotary kulüpleri tarafından kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacı ile oluşturulan Gül Dünya Hatıra Ormanı’na fidan bağışı yapıldı. 

Yapılan açıklamada, "Yapmış olduğumuz etkinlik boyunca katılımcılara, kan bağışının faydaları ve hayat kurtarmada ne kadar etkin olduğu anlatıldı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele ettiğimiz Covid-19 salgını nedeni ile kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar sonucu kan stoklarının kritik seviyelerin altına düştüğü görülmektedir. Bu durum kan bağışının önemini artırmaktadır. Ciddi sıkıntılar yaşanmaması için kan bağışlarının sürdürülmesi gerekmektedir. Sağlıklı her birey düzenli olarak yılda iki kez kan bağışında bulunabilir. Uzmanların görüşlerine göre de bağışladığımız bir ünite kan vücudumuzda her hangi bir eksikliğe yol açmıyor, ancak bağışlanan bir ünite kan bir kişinin hayata tutunmasını sağlayabilmektedir" denildi. 

9 kulüp örnek oldu, kan bağışı toplandı  
Kan stoklarındaki düşüşü önlemek amacı ile Eskişehir Rotary Kulübü, Bozüyük Rotary Kulübü, Anadolu Rotary Kulübü, Yunus Emre Rotary Kulübü, Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü, Gordion Rotary Kulübü, Eskişehir Rotaract Kulübü, Eskişehir Yazılıkaya Rotaract Kulübü, Eskişehir Gordion Rotaract kulüpleri tarafından Türk Kızılay’ı ile ortak olarak organize eilen etkinlik örnek oldu.  Düzenlenen etkinlikt çok önemli miktarda kan bağışı toplandığı belirtilerek tüm vatandaşlar kan bağışı yapmaya davet edildi.