Burdur’da yaşanan olayda, Burdur Çayı’na düşen ayakkabısını almak isterken suya inen ve orda mahsur kalan arkadaşını kurtarmaya çalışan Hüseyin Gürcü (18) yaklaşık 5 metre yükseklikten çaya düştü ve yaralandı. Olay yerine gelen ekip, düşen genci halat yardımıyla kurtararak hastaneye götürdü.

 

Gençler yaptığı açıklamada; Yusuf Y. Adlı kişinin ayakkabısını çıkarıp arkadaşına attığını söyledi. Arkadaşını ıskalayan ayakkabı sonrasında Burdur Çayı’na düştü. Ayakkabısını almak için çayın kenarına inen Yusuf Y., ayakkabısına ulaşamayınca çayın kenarındaki duvara tırmanıp çıkmak için arkadaşı Hüseyin Gürcü’den yardım istedi.

 

Arkadaşına yardım etmek için çayın kenarındaki demir korkuluklardan aşağı sarkan Hüseyin Gürcü, dengesini kaybederek yaklaşık 5 metre yükseklikten çaya düştü ve yaralandı.

 

Yusuf Y.’nin çağrısıyla olay yerine gelen İtfaiye sağlık ve Afad ekipleri, Hüseyin Gürcü’yü düştüğü yerden sedye ve halat yardımıyla yukarı çıkardı. Hüseyin Gürcü, olay yerindeki ilk tedavisinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.