Eskişehir'de 5 gün önce kaybolan 74 yaşındaki Alzheimer hastası Naime Karslıoğlu'nun eşi Doğan Karslıoğlu, 40 dereceye kadar çıkan sıcaklıkta eşini sokak sokak arıyor.

Değişen tüketici alışkanlıkları küçük esnafı etkiledi Değişen tüketici alışkanlıkları küçük esnafı etkiledi

Eskişehir'de yaşayan 74 yaşındaki Alzheimer ve şeker hastası Naime Karslıoğlu, 1 Haziran Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında eşi Doğan Karslıoğlu ile birlikte alışverişe çıktı. Doğan Karslıoğlu, evden çıktıktan sonra cep telefonunu evde unuttuğunu fark ederek yakın mesafedeki evine döndü. Tekrar Odunpazarı ilçesindeki Atatürk Bulvarı'nda bulunan tramvay durağına gelen Doğan Karslıoğlu, eşinin kaybolduğunu fark ederek durumu emniyet güçlerine bildirdi. Polis ekipleri, kaybolan yaşlı kadını bulmak için çalışma başlattı.

"Görenler elinden tutsun ve polisi arasın" diyen Doğan Karslıoğlu, Naime Karslıoğlu'nun kaybolmasının üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hala haber alınamadığını belirtti. Kaybolan eşini bulmak için sokak sokak gezdiğini ifade eden Karslıoğlu, görenlerin eşini tutarak polise haber vermelerini istedi. Kendisi de duygusal anlar yaşayan Karslıoğlu, "Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında kayboldu. Üzerinde kırmızı elbise, mavi pijama ve normal siyaha benzer eşarp vardı. Alzheimer hastası olduğu için kaybolduğunun farkında değil. Daha önce bir kez kayboldu, şehir hastanesinde kırmızı alanda bulduk. Hastalığı son 2 yılda ağırlaştı. Onu gördüğünü söyleyenler oldu ama 'şu gün' ya da '1 gün oldu' diyerek asılsız çıktı. Üzgün olmaz mıyız? Her şeyimdi, benim her şeyimdi. Vatandaşlara söylemek istediğim, Allah rızası için de olsa gördükleri anda elinden tutsun, polisi arasın. Bir gün sonra, iki gün sonra değil. Hemen elinden tutsunlar, hemen arasınlar. Benim diyeceğim bu" şeklinde konuştu.